Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Cula sam za novi lijek GS9219 iz Češke, a čija ispitivanja na ljudima je počela provoditi američka firma Gelad Science. Da li neko zna kako se može doći do njih i bit jedan od ispitanika t.j pokusnih kunića?
molim sve koji znaju nešto o tome da mi jave na e-mail [email protected]
Sanja, ti verovatno misliš na neku od studija koja se sprovodi u svetu( pa i u nekom od naših Instituta).
Ne ide to tako kako ti zamišljaš...
P.S. Ja učestvujem trenutno( kao istraživač) u dve studije ali nijedna nije sa ovom šifrom...
Da, draga Etro, to su sve predklinička istraživanja. Sad još da prođe I, pa II pa III fazu kliničkih ispitivanja i ako se pokaže efikasnim , moći će da kažu:Eureka,pronašli smo lek protiv raka...Proteći će , na žalost, još vode našim rekama...
Jel su prva ispitivanja pokazala da taj novi lek deluje samo kod odredjene vrste raka limfnih cvorova ili moze da sluzi protiv lecenja vise vrsta tumora l.cvorova .Jel zna neko nesto o tome?