"Zbogom dioptriji"

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

"Zbogom dioptriji"

Post od ivamatic »

Ciao,

Citala sam danas u novinama da se na WMA nalazi neki laser koji za nekoliko sekundi uklanja dipotriju kod kratkovidosti od minus 0,5 do minus 10,a kod dalekovidosti od plus 0,5 do plus 5?Da li neko zna nesto vise o ovome?
Moja prijateljica je na nekoj drugoj klinici isto laserom "skinula" dipotriju sa minus 8 na minus 0,5,ali cim se porodila dioptrija joj je ponovo pocela da raste.Da li ima svrhe ici na operacije ovakvog tipa?

Hvala mnogo unapred!
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
munjoz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: "Zbogom dioptriji"

Post od munjoz »

ivamatic napisao:Ciao,

Citala sam danas u novinama da se na WMA nalazi neki laser koji za nekoliko sekundi uklanja dipotriju kod kratkovidosti od minus 0,5 do minus 10,a kod dalekovidosti od plus 0,5 do plus 5?Da li neko zna nesto vise o ovome?
Moja prijateljica je na nekoj drugoj klinici isto laserom "skinula" dipotriju sa minus 8 na minus 0,5,ali cim se porodila dioptrija joj je ponovo pocela da raste.Da li ima svrhe ici na operacije ovakvog tipa?

Hvala mnogo unapred!
Tema vec postoji: Refraktivna hirurgija oka ili uklanjanje dioptrije uz pomoć lasera(PRK metoda,Lasik metoda) ali na zalost nema odgovora
munjoz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: "Zbogom dioptriji"

Post od munjoz »

ivamatic napisao:Ciao,

Hvala mnogo unapred!
Tema vec postoji: Refraktivna hirurgija oka ili uklanjanje dioptrije uz pomoć lasera(PRK metoda,Lasik metoda) ali na zalost nema odgovora
Odgovori