zabrinuta ćerka

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jaroslava.pap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 16, 2010 10:31 pm

zabrinuta ćerka

Post od jaroslava.pap »

Ako bi mogli da mi pomognete, zaista nisam čula za takav slučaj a pošto već dvojica lekara nisu mogli da daju odgovor i postave dijagnozu, dok moja majka čeka da ode na pregled u očnu polikliniku, ja Vas molim da mi napišete, ako ste se do sada sreli sa takim slučajem, šta bi moglo da bude uzrok te pojave.
Radi se o sledećem - sa desnim okom je sve u redu, levo oko vidi sasvim lepo desnu stranu ale ne i levu. Leva stana levog oka joj je kaže skoro sasvim mutna. Kada oko pomera u desnu stranu slika je sve čistija.

Molim Vas za pomoć. Ako imate neku moguću dijagnozu, pošto ja ni za sličan slučaj nisam čula.

Hvala Vam punu unapred.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: zabrinuta ćerka

Post od dr ivica »

Ovo je unilateralna hemianopsija karakteristicna za ostecenje ocnog zivca ili za ablaciju retine. Nema sta da se nagadja, mora se najpre na oftalmoskopski pregled, pa ako se tu ne nadje nista, na CT ili MR endokranijuma.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: zabrinuta ćerka

Post od klio »

Takodje i parcijalni hemoftalmus,parcijalna tromboza krvnih sudova,pa i katarakta mogu dati takve simptome.Pozdrav!
Odgovori