Добар дан,
лекару опште праксе сам се јавио због високог крвног притиска, добио сам лекове (најслабије 1.25мг) и упућен сам код офталмолога на преглед. Офталмолог је пронашао јако уске артерије и очни притисак од 17. Ако неко може да ми појасни о чему се ради, да ли су артерије свуда уске, да ли је то последица или узрок крвном притиску, лечење...итд. Хвала унапред и свако добро
Предраг
на очном прегледу: јако уске артерије?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 8:01 am
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: на очном прегледу: јако уске артерије?
Због уских артерија ти је притисак висок. А оне су уске највероватније због сталног стреса и нервозе. Таблете ће да ти направе дар-мар по организму па ти предлажем да што пре предузмеш озбиљне мере против високог крвног притиска.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 8:01 am
Za sada ne pijem puno lekova ali ne bih voleo da se to vremenom povecava. Sta bi trebalo da preduzmem, pored ociglednog smanjenja stresa? Da li to znaci da su u citavom telu uski krvni sudovi, buduci da nisam imao nikakve smetnje do sada?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Не знам како мислиш да смањиш стрес? Ако нађеш рецепт, напиши.
У међувремену покушај да елиминишеш последице стреса. Нађи начин да се опушташ - музиком, јогом, читањем... Такође треба да додаш витамине и минерале као што су магнезијум, витамин Ц, Б комплекс, цинк... Проанализирај препарате које имају у Панспорту, а тамо ћеш видети шта је квалитетно од произвођача. Лично користим само Natrol, Now, Twinlab.
Осим претходног, треба да радиш вежбе које ће повећати прокрвљеност. Погледај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Врат, Леђа, Очи....
У међувремену покушај да елиминишеш последице стреса. Нађи начин да се опушташ - музиком, јогом, читањем... Такође треба да додаш витамине и минерале као што су магнезијум, витамин Ц, Б комплекс, цинк... Проанализирај препарате које имају у Панспорту, а тамо ћеш видети шта је квалитетно од произвођача. Лично користим само Natrol, Now, Twinlab.
Осим претходног, треба да радиш вежбе које ће повећати прокрвљеност. Погледај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Врат, Леђа, Очи....