titranje oka

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

titranje oka

Post od DONKORLEONE »

U poslednja dva meseca mi stalno titra desno oko. U početku nisam obraćala pažnju ali je počelo da mi smeta. Titranje je na gornjem kapku i ne predstavlja mi problem u vidu ali me povremeno peku oči,a ponekad imam glavobolju i osećam umor u oku. U domu zdravlja su mi rekli da više odmaram oči. Da li da idem kod neurologa ili na ponovni pregled? Da li je to nešto opasno? Unapred hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

To je najverovatnije nervozna fascikulacija, ali je moguce da postoji i laka denervaciona fascikulacija usled promaje, traume ili treceg nacina ostecenja nekog sitnog nerva. Beviplex drazeje 3x2 jedno 7-10 dana, mozda i neki sedativ, pa ako nema poboljsanja, kod izabranog lekara i dalje kako on kaze.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DONKORLEONE »

Zahvaljujem vam na savetu. Jučer sam odmah uzela Beviplex a dobila sam i Hemodrops, i puno mi je bolje. Mene interesuje zašto mi se to desilo pošto nisam imala niti jedan od navedenih problema? Titranje se pojačavalo s vremenom a uz to mi je počela i glavobolja . Pretpostavljam da se glavobolja javila kao posledica opterećenja očiju. Unapred hvala.
xab
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 12:52 pm

blefarospazam

Post od xab »

Postovani,

najverovatnije se radi o blefarospazmu - podrhtavanju gornjeg kapka i najcesce je to posledica premora ili stresa. To najcesce vremenom prodje samo od sebe. Ukoliko se to ne desi bio bih potreban i jedan neuroloski pregled.

Srdacan pozdrav
u_jogurtu_nema_kostiju
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 16, 2008 12:15 am

Dal' moguce?

Post od u_jogurtu_nema_kostiju »

Od premora i stresa?

Evo meni je jutros poceo titrati donji levi kapak i to na momente, stvarno je neprijatno. Inache idem u teretanu redovno, pijem protein surutke i aminokiseline, pa sam se uplasio da nije zbog toga..... sada mi je lakse...
Odgovori