Zvoncice i ja imam isti problem (tackice, mrvice, dlacice-ja ih zovem koncici) ali samo na desnom oku. To kod mene traje mnooooooogo duze. Jos daleke 1989 ispred desnog oka su mi se pojavile dve tacke. Otisla sam kod ocnog lekara i dobila dioptriju -0,5. Naocare sam nosila kada sam u skoli, zbog citanja sa table i kad sam gledala TV. Moje tacke su se povremeno gubile i javljale. Nekada ih je bilo vise, nekada manje. Povremeno bi se razdvajale a povremeno grupisale. Ja sam se lepo navikla na sve to kao i ti. Naočare sam prestaa da nosim 1998-1999, nisam bas sigurna kada sam ih razbila. Kao sto rekoh navikla sam se ali od pre nekoliko meseci sve ove tacke...su se grupisale u oblak koji mi smeta, ne vidim da citam. Kako ja pomeram oko tako se i on krece i par sekundi vidim jasno dok se on "ne spusti" ni sam ne znam odakle.
Forum sam otkrila prosle nedelje i razmisljal da postavim isto pitanje pre nego sto odem kod lekara na pregled ali ovog puta kod privatnika. Danas otvorim a neko vec pisao o tome.
Ja sam juce i prekjuce bila na pregledu. Dva puta jer su doktorke htele da se konsultuju. Objasnjeno mi je da su te mrlje-oblak u staklastom telu, sto i one mogu da vide pregledom. To je verovatno posledica hronicnog zapaljenja oka i pokusace sa nekom terapijom da to "poprave". U pitanju su metabolicki lekovi, sto uopste nije naivno. Ja krecem sa nekom slabijom dozom od preporucene jer im je zao da pijem tako jake lekove, kazu jos sam mlada

. Kontrola mi je zakazana za utorak i javicu se sa novim rezultatima.
Moj savet ti je da odes kod nekog privatnog lekara na pregled (cena je 1000 din u Ks) jer su ipak savesniji. Volele bih da cujem i tvoju dijagnozu posle toga.
Pozdrav