Strabizam kod deteta od 6 . god.

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lalinka35
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 7:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Strabizam kod deteta od 6 . god.

Post od lalinka35 »

Pozdrav svima, citala sam dugo ovu temu i sada resih da zatrazim savet.
Moj sin je sad napunio 6 god. Sa samo nekoliko meseci sam primetila da desno oko bezi ka uhu, govorili su mi da je to ok i da ce misici ojacati vremenom,medjutim nije, stajalo je to tako ne primetno do sada,kad je poceo da izvrce glavu i zmuri na jedno oko.
Pre 2 god. sam ga vodila kod dr Stankova i rekao je samo operacija. Moj strah od privatnih klinika je ucinio da ga zaboravimo.
Sada sam ga vodila, posto mi zivimo u NS resila sam da zaobidjem ambulante i potrazim nekog ko radi na poliklinici. Nasla sam Doktorku Sofiju Bolinovsku.
Pregledala ga je i rekla, sada operacija ne,ne iskljucuje je ali za sada zatvaranje oka i naocari. Vidi dobro, granicno,ali mu je ipak dala dioptriju -1,75 i -1,50 sa malim cilindrima. Ok, moje pitanje je sledece, da li detetu moze naskoditi ta terapija u smislu toga da nosi naocare sa minusom?
Ja sam totalan laik,zelim da slusam doktore al bih volela da cujem jos necije misljenje ili iskustvo. Ps. doc je naglasila da nismo zakasnili sa operacijom jer je situacija takva da bi mu se povratilo i doslo bi do re-operacije. i da je bolje da cekamo i kasnije ako treba oparisemo.
Molim vas da mi odgovorite,nije mi nikako dobro, manje vise strah,hocu da postupim ispravno ali malo sam zbunjena.
Hvala unapred,
Gaga
Odgovori