Strabizam kod dece

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ajvi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 12:18 pm

Strabizam kod dece

Post od ajvi »

Mom sinu (5 god) dijagnostikovan je strabizam i preporucena operacija oba oka. Moze li neko da mi preporuci najbolje strucnjake iz te oblasti, vodila sam ga u Sv. Vid gde bi ga operisao prof.dr. R. Autrata, ne znam da li je za dete bolje da bude operisan mozda na IMD ili u Tirsovoj ili u privatnoj bolnici i koji su strucnjaci najbolji kod nas? Do koje god se strabizam uspesno operise, postoji li period kad se to najbolje ispravlja?
Zabrinuta mama
wobler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2012 5:34 pm

Re: Strabizam kod dece

Post od wobler »

Драга ajvi:
Дали је ваше дете оперисано и дали је проблем за његовим здрављем решен?
Пошто наше дете има сличан проблем, ја и супруга смо контактирали Св. Вид, међутим они су одмах знали да детету треба операција, иако га нису ни прегледали. Када смо у одвојеним посетама посетили докторе, Станкова и Станковића (за које смо чули да су моментално навећи стручњаци које Србија има). Од обојице смо чули да операција нашем детету неби решила проблем, већ би му диоптрија која је сад + (и куку) почела да се обраћа у минус диотрију, а да би око које је ишло до сада ка носу самим тим почело да скреће у страну. Те самим тим операција неби имала никаквог ефекта. Напротив, то тренутно побољшање би дете могло касније скупо да кошта. Да не причам о нимало занемарљивој цени саме операције. Мој савет родитељима је: НИКАДА не слушати само једног лекара и НИКАДА не прихватати одмах понуђене услове, ма колико обећавајући били. Друго: очи нису никти, па ако се нешто и погреши израсће други. Ми смо се помирили са чињеницом, да ће дете целог живота носити наочари, те ћемо са те стране гледати да нашем анђелу пружимо оно најбоље што можемо, али првенствено њему на корист. Бог свачију од вас, децу чувао и моју не заборавио.
Odgovori