Citao sam americke smernice za tretiranje ovog poremecaja i video da je prvi izbor u tretiranju koristenje plus dioptrije za rad na blizinu, kako bi se misici opustili, a potom i kapi za cikloplegiju. Moj oftalmolog insistira da nosim minus dok citam sto mi izaziva jos vecu bol.
Dioptrija koja mi je odredjena je -1,5, ali me ocni misici veoma bole dok nosim naocari i nakon veceg zamora pojavljuje se diplopia kako na blizinu, tako i na daljinu.
Bio bih zahvalan na strucnom komentaru.
Spazam akomodacije kod miopije
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 2:04 pm
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobili ste naocare za korekciju miopije radi resavanja spazma akomodacije? To nikako ne moze da bude,tacno je ono sto ste naveli u pocetku...o nosenju plus korekcije i koriscenje cikloplegika.
Spazam akomodacije moze nastati u par slucajeva...
_Kod nekorigovanih hipermetropa,tj.dalekovidih osoba koje dugo citaju
_upala cilijarnog tela oka
_ukapavanje miotika u oci,kao sto je pilokarpin ili eserin
_kod latentnih exotropa,tj.kod osoba koje vrlo lako mogu postati razroke pri cemu jedno oko odlazi upolje,a zbog napora konvergencije kako bi ipak oci odrzao u normalnom polozaju.Toliki napor konvergencije prati i velika akomodacija,gotovo spazam sociva
Vrlo je bitno ustanoviti koji od ova cetiri problema je prisutan kod Vas,tek onda je moguca terapija....i nije naravno uvek ista.
Pozdrav i javite!
Spazam akomodacije moze nastati u par slucajeva...
_Kod nekorigovanih hipermetropa,tj.dalekovidih osoba koje dugo citaju
_upala cilijarnog tela oka
_ukapavanje miotika u oci,kao sto je pilokarpin ili eserin
_kod latentnih exotropa,tj.kod osoba koje vrlo lako mogu postati razroke pri cemu jedno oko odlazi upolje,a zbog napora konvergencije kako bi ipak oci odrzao u normalnom polozaju.Toliki napor konvergencije prati i velika akomodacija,gotovo spazam sociva
Vrlo je bitno ustanoviti koji od ova cetiri problema je prisutan kod Vas,tek onda je moguca terapija....i nije naravno uvek ista.
Pozdrav i javite!
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član