Par pitanjca u vezi sirenja zenica oka:
1. koliko je zdravo sirenje zenica za oko?
2. ako je zdravo, da li treba siriti zenice povremeno (ili se to radi samo pri odredjivanju dioptrije)?
3. da li se to i dalje radi sipanjem kapi u oko, pa se zmuri nekih 30ak minuta...?
Hvala!
Sirenje zenica oka
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 17, 2005 3:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sirenje zenica oka
"Nije laz ukoliko stvarno verujes u to"
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 17, 2005 3:46 pm
lol Nisam siguran da smo se razumeli, gospodine. Naime, sigurno nisam mislio da se u oko stavljaju 'neke' kapi, a da se ne zna tacno koje su "indikacije i kontraindikacije"!!
Takav odgovor sam i sam mogao da pronadjem u enciklopediji ili gde vec.
Hvala u svakom slucaju!
I dalje ne znam da li je zdravo za oko povremeno siriti zenice (jednom/dva puta godisnje ili kada god) ili se to samo i iskljucivo radi pri odredjivanju dioptrije i generalno nije zdravo i ne treba je/ga (?) raditi osim u tim prilikama?
Hvala.

Takav odgovor sam i sam mogao da pronadjem u enciklopediji ili gde vec.
Hvala u svakom slucaju!
I dalje ne znam da li je zdravo za oko povremeno siriti zenice (jednom/dva puta godisnje ili kada god) ili se to samo i iskljucivo radi pri odredjivanju dioptrije i generalno nije zdravo i ne treba je/ga (?) raditi osim u tim prilikama?
Hvala.
"Nije laz ukoliko stvarno verujes u to"
Postovani,
svaki kvalitetno i valjano obavljen kompletan ocni pregled trebao bi da podrazumeva obavezno sirenje zenica. Ovde jos jednom, po ko zna koji put apelujem, zato sto je to izuzetno znacajno, ne idite kod opticara, vec kod skolovanih ocnih lekara - oftalmologa. Opticari su skolovani za izradu naocara i to iskljucivo na osnovu izvestaja o obavljenom pregledu i dijagnoze lekara specijaliste za ocne bolesti - oftalmologa.
S postovanjem
svaki kvalitetno i valjano obavljen kompletan ocni pregled trebao bi da podrazumeva obavezno sirenje zenica. Ovde jos jednom, po ko zna koji put apelujem, zato sto je to izuzetno znacajno, ne idite kod opticara, vec kod skolovanih ocnih lekara - oftalmologa. Opticari su skolovani za izradu naocara i to iskljucivo na osnovu izvestaja o obavljenom pregledu i dijagnoze lekara specijaliste za ocne bolesti - oftalmologa.
S postovanjem
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 27, 2010 12:38 pm
Re: Sirenje zenica oka
Meni su juče ujutru širene zenice oka. Sa pregledima sam završio oko 10h.
Doktor mi je rekao da ću tog dana slabije videti i sl. ali mi nije ništa naglašavao o tome kada će mi se zenice vratiti u normalu. Ja danas vidim ok, ali su mi zenice i dalje raširene
Da li je to normalno? Da li može na neki način da mi šteti???
Hvala vam unapred.
Doktor mi je rekao da ću tog dana slabije videti i sl. ali mi nije ništa naglašavao o tome kada će mi se zenice vratiti u normalu. Ja danas vidim ok, ali su mi zenice i dalje raširene

Hvala vam unapred.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Da ova dijagnostichka procedura moze ozbiljno da oshteti oko ne bi se sprovodila svaki dan po klinikama i bolnicama!
Nece vam nishta shkoditi niti oshtetiti, a zenici samo treba vremena da se vrati na normalnu velichinu, binto je da vidite kao treba!
Nece vam nishta shkoditi niti oshtetiti, a zenici samo treba vremena da se vrati na normalnu velichinu, binto je da vidite kao treba!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 27, 2010 12:38 pm
Vidim vidim 
Hvala once again

Hvala once again

Molim klio ili nekog strčnog dr da mi odgovori koliko može bizi štetno svako veče širenje zenica detetu od 3g,tropicamidom 0,5%?naime,dete boluje od uveitisa(iridociklitisa)pa nam je to deo terapije...i kad nema upalu mi sirimo zenice svako vece vec evo godinu i po dana...ne treba da naglašavam koliko tropicamid peče i koje je to mučenje za dete...hvala