Promena dioptrije sa -4.5 na -3.0 kako?

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tinasub83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2015 8:23 pm

Promena dioptrije sa -4.5 na -3.0 kako?

Post od tinasub83 »

Dok sam imala 8godina imala sam dioptriju -0,75 u pubertetu je rasla i stabilizovala se kada sam napunila 20godina na -3. Posle porodjaja mi se vid pogorsavao i zadrzalo se dugo vremena na -4.5. Jedino sto sam bila promenila nacin ishrane i krenula u teretanu gde sam dobila tesko zapaljenje misica gde je usledio i "problem" sa ocima nisam nogla da fiksiram pogled dok upala nije prosla. Posle pat meseci kada sam otisla na pregled pred kupovinu novih sociva dioptrija je bila -4 posle pola godine -3.5 i vec duze vreme ostalo je na -3. Danas mi kaze doktorica koja je oftamolog da dioptrija ne moze da se poboljsava i da dodjem na detaljni pregled i da platim 5.000din. Dok oftamolog u radnji vrsi pregled za sociva svaki put pre kupovine. Ima spec.za pregled za kontaktna sociva I on je u cudu sto se tice moje dioptrije. Pa zelim ovim putem da saznam nesto vise na koji nacin je doslo do ove pronene posto bih isla na lasersko skidanje dioptrije za koju godinu naravno ako ostane ovako stabilno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Promena dioptrije sa -4.5 na -3.0 kako?

Post od aaaca »

Не знам шта је чудно у томе што ти се диоптрија смањила и зашто се лекари толико снебивају. Диоптрија зависи од мишића који су задужени за контракцију очног сочива. Вероватно се у теретани ослобађаш стреса и сви мишићи у телу постају опуштенији.
Helenic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2014 1:35 pm

Post od Helenic »

Ovo je samo dokaz nesavesnog rada ogromne većine oftalmologa, koji svesno propisuju jaču minus dioptriju i izazivaju kontinurano pogoršavanje vida tokom života (kratkovidost), a diktirano interesima velikog profita koji se ostvaruje prodajom naočara i kontaktnih sočiva. Ova pojava je postala naročito izražena uvođenjem refraktivne hirurgije, kada su oftalmolozi postali direktno finansijski zainteresovani za pogoršavanje kratkovidosti umesto prevencije.

Za to što se Vama desililo i zbog čega su oftalmolozi toliko "zaprepašćeni" time, postoji konkretno naučno objasnjenje, a to je pseudomyopia (lažna kratkovidost) za koju se koriste i stručni nazivi spazam akomodacije, grč akomodacije. Ova pojava je detaljno naučno obrađena još pre više od 150 godina.

U srednjim godinama često dolazi do spontanog popuštanja tonusa mišića i na takav način smanjenja pseudomiopije (lažne kratkovidosti). Veoma je moguće da imate još manju dioptriju, ali za odgovor na to pitanje Vam je potreban stručan i savestan oftalmolog.

Više informacija možete videti na http://www.pseudomyopia.com i http://kaisuviikari.com/wordpress/en/pseudomyopia/
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ех да су само офтамолози. Ено мом пријатељу дају хемотерапију иако анализама нису потврдили да има тумор: "За сваки случај".
Odgovori