Problemi sa okom

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Uspaniceni92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2013 5:30 pm

Problemi sa okom

Post od Uspaniceni92 »

Uh, citao sam tone i tone postova, ali nigde nisam video sve ove simptome.
Ovako, pre jedno dve godine pojavile su mi se par providnih tackica koje su se videle samo kada je napolju bilo jako svetlo. Otisao sam na privatnu kliniku i vrsili mi sve zive testove (na moje insistiranje) i rekli su da mi nije nista. Prihvatio sam to i krenuo dalje... Inace, javilo se na oba oka istovremeno...

Posle nekog vremena, bilo je sve vise i vise tih tackica (providnih-vide se njihove "ivice"), a neke su se cak i grupisale u koncice. :( Opet sam otisao kod ocnog i rekao mi je da su to musice i da je to normalno...

Pre jedno godinu dana jaka svetlost je pocela mnogo da mi smeta. Dacu vam jedan primer. Recimo kada pogledam u svetlo automobila i dok treperim "vidim" konturu svetlosti recimo 10 sekundi... Nakon pojave ovog simtoma, i bez "trepkanja" mi stoji kontura mozda cak i vise od minuta... Prestravljen sam... A da ne govorim o istom tom svetlu kada vidim nocu... Ponovo sam otisao kod ocnog i rekao mi je da nema nista sem neke "plaze" na levom oku koja nije ni u vidnom delu oka i ne moze nikako da mi smeta... Ali mi je rekao da dam krv da bi video da li imam koksaki virus. Uradio sam analize i utvrdio je da nikada (veoma je bio zacudjen pozitivno), nisam imao kontakt sa njim... Nastavio sam dalje...

Posle nekog kratkog vremena poceo je da mi treperi vid, kao da pulsira... Otisao kod ocnog, rekao mi da uradim rengen vrata (da nije mozda prikljesten neki zivac) i kolor dopler arterija vrata (da nije slucajno slab protok krvi do mozga i ociju)... I jedno i drugo je bilo u najboljem redu...

Pre jedno 5-6 meseci su mi se javile i neke svetlucave tackice. Bukvalno sijaju, kao mini sijalica (precnika pola mm) i krecu se haoticno i posle par sekundi nestanu... Pa ih nema 10 sekundi, pa se opet pojavi jedna... Sve ovo otice na mene dosta, pogotovo na psihu... Ocni mi je rekao da uradim magnet mozga i da odem kod neurologa... Neurolog je rekao da je sve u redu s te strane i da mogu na magnet koji se ceka do oktobra ove godine...

I poslednji simptom od pre par dana je da na nekih 15-30 sekundi mi zaigra oko malo (kao da skrene pogled na brzaka levo-desno, recimo na daljini od 2m skrene 5 cm), kao da ne mogu da ga kontrolisem... Uhvatila me je zestoka panika, ne mogu da spremam ispite... Skroz sam puko...

Inace kratkovid sam, nosim kontaktna sociva (2 godine ih nosim) -2.00 na oba oka, stabilna je dioptrija vec 2 godine ne mrda... Kod kuce nosim naocare. I imao sam konjuktivitis pre mozda godinu i po dana jer nisam skidao sociva par dana... To sam izlecio za nedelju dana i to je to...

Da li neko zna sta mi je? :(((
Uspaniceni92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2013 5:30 pm

Re: Problemi sa okom

Post od Uspaniceni92 »

Setio sam se jos jedne stvari koju sam zaboravio... Povremeno imam i glavobolje... Nepravilne duzine trajanja i intenziteta... Nekad se desi da me ne boli po mesec dana, a nekad me boli ceo dan, pa posle par dana opet... Nekad je jak i ostar bol, a nekad tup... Boli me na raznim mestima, nekad slepoocnica, nekad u predelu cela, nekad "odozgo"... Hvala
Odgovori