Problem sa zakazivanjem oftamološkog pregleda u Srbiji

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Beba021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 9:44 pm

Problem sa zakazivanjem oftamološkog pregleda u Srbiji

Post od Beba021 »

Već neko vreme imam problem sa očima, moguće kao posledica posla (gledanje u računar preko 10 sati dnevno), u smislu suvoće oka, lepljivih i teških kapaka, osećaja napora i težine u oku, i možda, blaga exotropia na jednom oku (sveovo odnosi se na levo oko). ponekad mi "padne" kapak, naročito uveče i ne mogu do kraja da ga otvorim.
Međutim, zakazivanje pregleda kod oftamologa u DOmu zdravlja je prava noćna mora (NS je u pitanju). Već tri meseca pokušavam da zakažem, bez uspeha. Postoje 2 dana u mesecu kad se zakazuje, i tim danima gotovo je nemoguće dobiti vezu. Kada je konačno dobijete, negde posle 9 ujutro, kažu vam da su svi termini zauzeti i da se javite za 2 nedelje i tako u krug. Nadam se da ovo nije ozbiljna tegoba, ali me brine koliko će ljudi imati trajna oštećenja vida zbog ovakvih nemogućnosti da se dođe do lekara.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problem sa zakazivanjem oftamološkog pregleda u Srbiji

Post od klio »

Ukoliko Vam padaju kapci,pregled treba prevashodno da obavite kod neurologa,pa tek onda kod oftalmologa.U novom merkatoru u ,,Diopti,, imate besplatan pregled uz kupovinu stakala ili celih naocara.Pozdrav!
Odgovori