Imam 24 godine i vec nekih 7,8 godina, ako ne i vise, radim za kompjuterom i spavao sam jako, jako malo. Vid mi je ocajan, kada se udaljim jedan metar od kompjutera ne vidim slova uopste, sve kao kroz maglu, jedino kada ckiljim mozda nesto i vidim. Ja sam, eto, odlagao posetu ocnom lekaru, a zasto to, ko zna....Zato sto sam glup, verovatno. No, takvo je stanje vec 2,3 godine, gotovo nepromenjeno. Ne pitajte me kako gledam u teletekst kada skocim u kladionicu.

Nego, pre par meseci se pojavio drugi, nadam se bezopasni, problem. Naime, u desnom oku, na samom dnu, mi nesto igra ponekad, ne znam kako da vam opisem...Kao neka bela linijica, kruzic, sta znam, koja ide s leve na desnu stranu i jednostavno nestane. Onda se pojavi posle nekoliko sati, isto prodje s leve na desnu stranu i nestane. Oko me ne boli, nije krvavo, ne daj Boze, niti imam bilo kakvu glavobolju i slicno. Igrom slucaja, posle tih pojava, uradio sam kompletnu krvnu sliku, cisto reda radi, i svi rezultati su bili dobro. Pretpostavljam da to nema veze sa mojim problemom, ali bolje da vam kazem i to. Ne znam tacno kada se to pojavluje, mozda kada uhvatim jacu svetlost (monitor, sijalica), sta znam...Nekad tako prodje i kada ustanem. Jednostavno se desi, i ne stvara mi probleme. Nekad se desi 3,4 puta dnevno, ponekad samo jednom, a par puta sam bio miran ceo dan i jos se cudio kako me to ne "napada".
Voleo bih da me posavetujete, da mi kazete koga da posetim, da li moram na kompletan pregled ili samo da se utvrdi dioptrija, da li je ovo opasno...Mislim da nije, i nadam se sam u pravu i da postoji nacin da se uklone ove smetnje.