Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Problem sa razlikovanjem boja posle povrede oka
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 1:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 23, 2007 1:10 am
Postovi: 3
Postovani,

Pre od prilike 3 nedelje povredio sam levo oko. Udario sam se sopstvenom rukom nakon sto je sklizla sa klesta dok sam nesto odvrtao (bolje reci odvaljivao) :roll: (cak ne mogu ni da okrenem ocima koliko me boli levo oko kad ga pomeram). Oko me je bolelo jedno vreme i onda je prestalo istog dana posle povrede. Proslo je posle toga sigurno nedelju dana pre nego sto je oko ponovo pocelo da boli, ali ovog puta intenzivni dubinski bolovi pri pomeranju istog i poceo sam slabije da vidim na njega (na istom oku imam dioptriju -1.5 i astigmatizam). Izdrzao sam bolove nekoliko dana dok nisam otisao u lokalnu ambulantu iz koje me je lekar prosledio oftalmologu u isto tako lokalni zdravstveni centar. Dijagnoza je Status Post Contusionem... (ostalo ne znam jer nisam doktor a rukopis na uputu nije bas najcitkiji). Oftalmolog me je pregledao i rekao da sam nagnjecio tkivo na zadnjem delu levog oka (znam da se tamo nalazi i opticki nerv...). Treba uskoro da idem na kontrolu. U medjuvremenu koristim kapi Dexamethason-neomycin (3x2 kapi dnevno) vec 4-5 dana i primetio sam da bolovi polako prolaze (u poredjenju sa pocenim bolovima sadasnji su podnosljiviji), ali mi nagnjeceno oko trne i ne vidim dobro na njega. Cak sam danas primetio da ne vidim ni boje kako treba kad gledam samo sa levim okom. Plava mi vise lici na tirkiz. Zutu vidim dosta bledju, recimo kao krem boju, crvena mi je takodje dosta svetlija... Moje pitanje je da li ce ovaj problem sa razaznavanjem boja na to jedno oko biti trajan ili ne i da li moze da dodje do jos komplikacija u medjuvremenu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 3:31 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Najverovatnije ce sve proci bez posledica.U medjuvremenu morate koristiti vitamine B kompleksa,ili tablete pivskog kvasca kao i riblje ulje,1 kasicicu dnevno,bar 2 meseca.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 23, 2007 6:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 23, 2007 1:10 am
Postovi: 3
I ja se nadam da ce proci bez posledica. Levo oko mi je bilo naceto kada me je pre 9 godina udario auto i kad sam levom prednjom stranom glave razbio prednje staklo tih kola. Tada sam polomio levu nogu a i levo oko me je zabolelo i od prilike posle te saobracajne nesrece sam primetio da je vid poceo da mi slabi na tom oku. Dokaz je dosao nesto kasnije kada je utvrdjeno da imam astigmatizam na tom mom cuvenom levom oku. Riblje ulje i vitamine B kompleksa cu odmah poceti da uzimam :)

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: