Postovani,
moj otac inace stariji covek od 64 god. vec duze vremena ima problem sa nocnom voznjom, kad kazem duze vremena mislim da 10-tak godina u nazad. Problem je taj sto je pre desetak godina primetio da ga zaslepljuju farovi automobila koji dolazi u sustret, ranije je to bilo podnosljivo, medjutim u poslednjoj godini unazad maltene da covek potpuno izbegava voznju nocu, jer kaze da ne vidi nista kad mu u susret nailazi vozilo, pa onda koci i postaje ne bezbedan ucesnik u saobracaju.
Da napomenem da nosi naocare za rad (tj. ne vidi blizu), ali ni to nije drasticno jer ih i ne koristi stalno, na daleko vidi kao soko bez ikakavih smetnji!
Da li mi moze neko reci u cemu je problem jer otac izbegava da poseti oftamologa!
Problem, nocna voznja
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Problem, nocna voznja
Morace da uradi pregled ocnog dna,vidno polje i test adaptacije na tamu.Tek tada ce se znati razlog ovih promena.Pozdrav!
Posle duzeg vremena opet sam ovde. Otac je isao kod lekara i to dva puta u ovoj godini. Ustanovili su mu da ima malu dioptriju oko -1 na oba oka i dali mu foto grej naocare. Medjutim njegov problem da mi nocu uzasno smeta svetlo i da od farova nista ne vidi nije resen. Onda je ponovo otisao i opet ureadio pregled i dr je rekao da je sve u redu. Njemu se stanje pogorsava i nocu mu izrazito smeta svetlo, inace osim toga vidi odlicno za svoje godine, kataraktu nema. Zadnji put su mu zakazali da mu sire zenice ove nedelje, ali valjda kako bi mu bolje odredili dioptriju. Nase laicko misljenje je da njegov problem nema bas nikakve veze sa dioptijom.
Da li neko strucno lice ima neki predlog.
Da li neko strucno lice ima neki predlog.
Ja nemam nikakvih problema sa vidom, niti potrebu za dioptrijom, ali jako naprezem vid pri nocnoj voznji. Sta moze da bude uzrok/problem?