pa ko je u pravu?!

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pa ko je u pravu?!

Post od mishmali »

ceo zivot sam kontrolisala vid.nemam gen.predispoziciju za naocare.imam 22.godine i pre 2,3 godine levo oko mi je bilo konstantno crveno.to je trajalo pa se malo povuce ali se ubrzo opet vrati.
isla kod DR,davali mi vestacke suze i komentar da je to zbog alergije.
kad sam otisla po lekarsko za voznju,DR je ustanovila da slabije vidim na to isto oko.tj vidim slabije sitna slova na daljinu.mute mi se.
isla sam posle toga kod 2.lekara-jedan je rekao da nosim naocare stalno,a drugi odredio istu dioptriju i rekao da ih nosim samo kad se naprezem. ucim dosta pa je moje pitanje-ko je od ovih lekara u pravu,da li da nosim naocare kad ucim i sta bi mogao biti uzrok tog crvenila?
inace,mucim se i sa imunitetom i alergijama.

hvala 8)
samo ludu zenu moze da iznervira kad se stvar oduzi...
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Navedite koja je dioptrija u pitanju.
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

nemam pojma! :D pokusacu da prevedem i prepisem doktorski nogopis :D

na kartonu opticarske ordinacije gde sam ih izradjivala,zaokruzene su NAOCARE ZA DALJINU-STALNO.i pise
O.D. -0,25
O.S. -0,25
dg: myopia o.dex et astygmatismus myopicus compres...(nesto jos,ne razumem sta) o.sin directus

s tim da ,kada nosim naocare dok ucim(ako vec se vodim time da treba stalno da ih nosim),posle toga me ponekad boli glava i oci.zbog toga sam izmedju ostalog jako zbunjena.

hvala mnogo! i ako biste mogli da mi odgovorite na temu "moderna tema"... hvala jos jednom!
samo ludu zenu moze da iznervira kad se stvar oduzi...
Odgovori