Povreda roznjace
Povreda roznjace
pre 2 nedelje sam sasvim slucajno cesljem dokacila levo oko i povredila roznjacu.Suzilo mi je i naticalo, bolelo, odmah sam stavila hlorofenikol i odjurila kod dr.Doktorka je rekla da je roznjaca prilicno pukla, pogotovu na sredine, tu kod zenice.Terapija prvih 7 dana 4x dnevno 5%NaCl i 2x dnevno kornere gel.Nesto manje od 5 dana sam nosila zavoj na oku, ali sam morala da skinem zbog nekih drugih okolnosti, vanrednih (nadam se da to nije zasmetalo).Zatim 7 dana 2x dnevno NaCL i 2x kornere gel.Bila sam na kontroli dr, kaze da dobro zarasta, ali je problem sto ja jos ne vidim dobro na to oko, maglovito je i kao da se duplira slika...Dr kaze da sacekam jos 10 dana, uz terapiju, i onda kontrola..evo za koji dan cu na kontrolu a vid jos nije dobar..Da li je potrebno jos vremena ili je potrebna neka intervencija.Dr kaze u krajnjoj liniji socivo..mene sve ovo brine i plasi..Ima li neko savet?
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Povreda roznjace
Kupite uljane kapi AD vitamin i stavljajte nekoliko dana 5x dnevno u oko,posebno pre spavanja.
Pozdrav!
Pozdrav!
evo proslo je skoro mesec dana a meni je vid i dalje mutan, doktorka kaze da se verovatno epitel nije dobro zalepio za roznjacu i da pratim jos neko vreme...bas sam zabrinuta, savrseno dobro sam videla sa dioptrijom -3..da li cu ipak morati na neku vrstu intervencije, da li je moguce da se vid nece povratiti/
- klio
- Aktivan član
Ukoliko je epitel zarastao i ne ponavlja se bol u oku,najverovatnije nece biti potrebna intervencija.Pokusajte da stavljate Oftalmol kapi 3 puta dnevno,ukoliko je epitel u redu,sto Vam moze reci oftalmolog nakon bojenja roznjace fluoresceinom.Pozdrav!
hvala...epitel je zarastao i dr kaze da se sad nista ne vidi, nikakvi tragovi povrede, da nastavim sa NaCL po potrebi a obavezno uvece bar mesec dana kornere gel..
pre 6 meseci sam povredila roznjacu ubodom na suvo cvece. lecila sam povredu terapijom koju mi je lekar prepisao. posle toga sam manje-vise redovno stavljala kapi za suve oci. medjutim pre dve nedelje mi je opet oko pocelo da suzi i grebe. kad sam se javila lekaru on mi je rekao da se opet stvorila rana na roznjaci, ovog puta iz nepoznatog razloga. lekar je rekao da je epitel oka ostecen. interesuje me da li je ikako moguce oko zaleciti da se vise takve rane ne pojavljuju? i sta je potrebno uraditi da bi se potpuno regenerisao epitel oka da ne dolazi do ovakvih problema?
- klio
- Aktivan član
Uljane AD vitaminske kapi ujutru i pre spavanja u oko,najmanje sest meseci.Pozdrav!