Posledice konjuktivitisa?

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zub
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 6:10 pm

Posledice konjuktivitisa?

Post od zub »

Nikad ranije nisam imala konjuktivitis, pa je za mene ogromno iznenadjenje bilo kada je jedno vece krenulo peckanje i skupljanje bele sluzi u levom oku, da bi vec ujutru situacija bila toliko strasna da sam odmah potrazila lekara. Levo oko je bilo apsolutno zatvoreno, veliko kao krofna i puno sluzi ili gnoja. Drugo oko je bilo sa daleko blazim siptomima. Dr oftamolog mi je pogledala oko i prepisala kapi Uniflox i mast Enbecin, a uz to i Doksiciklin tablete. Problem je "resen" posle nekih 3-4 dana, ali da li je.... To me zanima.
Sada vise nemam tako izrazene simptome kao tom prilikom osim sto sada mnogo cesce nego pre infekcije imam osecaj "suvih" ociju, blago peckanje i ono sto mi jako smeta su veliki podocnjaci s kojima se budim, koji se tek neznatno povuku u toku dana, ali ostaju do veceri. Na oku koje je bilo jace uhvaceno infekcijom, podocnjaci su izrazitiji, modri, dok su na oku koje je imalo slabije simptome upale i podocnjaci manje izraziti.
Interesuje me da li je jos neko imao slicne probleme, odnosno da li je normalno da imam ovako izrazite podocnjake posle izlecene infekcije oka.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Posledice konjuktivitisa?

Post od klio »

Nemojte tri dana nikakvu terapiju koristiti,onda u nekoj laboratoriji dajte bris konjuktive za pregled biograma i antibiograma i pregled na hlamidiju.Nakon toga preduzmite terapiju.Pozdrav!
Odgovori