POMOZITE MI STO PRE MOLIM VAS!!!
Re: POMOZITE MI STO PRE MOLIM VAS!!!
Није ваљда да те мрзи да прочиташ?
Ne nego i nemam bas ovih dana vreme ali sescu i dobro cu prouciti sve jednom nemoj da se brines 
Sve bih uradio za svoje zdravlje

Sve bih uradio za svoje zdravlje

Samo me interesuje da li ces uskoro stavljati vezbe za oci na tvom sajtu posto si tako tamo napisao??
Samo cu jos nesto reci nekako mi se cini ali i da je to stvarno kada kog vise trepcem dok sam za kompjuterom gotovo da me ne bole oci neznam da li sam upravu??
Ако бол у очима долази од сувоће, онда трептање помаже. А можда уз трептање радиш још неке несвесне покрете очима и тиме размрдаваш очне мишиће.
За вежбе ми је проблем што имам лошу копију једне књиге, а уз то немам скенер да бих могао да скенирам неке странице. Тако да за сада - ништа од вежби.
За вежбе ми је проблем што имам лошу копију једне књиге, а уз то немам скенер да бих могао да скенирам неке странице. Тако да за сада - ништа од вежби.
Da li se onim vezbama mogu ojacati ocni i misici sto ce mi nadam se pomoci da se ne zamaraju previse dok sam na kompjuteru ???
Вежбе за очи имају за циљ да разгибају мишиће и појачају им флексибилност и прокрвљеност. Дуготрајно гледање у екран доводи до укочености мишића и замора па због тога до раста диотрије...
Ok shvaticu to kao da mogu da pomognu tako da cu svakodnevno da vezbam oci nekoliko puta ismanjicu kompjuter i poceo sam vec da pravim pauze na svakih 10-40 min po 10-ak minuta!!!
Imam jedno pitanje da li je moguce da mi je sve ovo od monitora posto sam pre neki dan bio kod drugara on je uzeo novi kompjuter pre 2-3 meseca i ekran mu je bas onaj LED sa HD rezolucijom je i u obliku je pravougaonika nije kao moj kvadrastog oblika I hteo sam da kazem da smo kod njega proveli jedno 1,1:30 na kompjuteru i gotovo da nisam osetio bol u ocima??
Рекао сам да може да буде од монитора ако му слика трепери.
Можда си код друга био на већем растојању од монитора, па су се очи мање напрезале. Можда си више скретао поглед са монитора у страну, па су се очи мање замарале. Има доста фактора.
Можда си код друга био на већем растојању од монитора, па су се очи мање напрезале. Можда си више скретао поглед са монитора у страну, па су се очи мање замарале. Има доста фактора.
Imao bih jos nesto da kazem zadnjih nedelju dana nema bolova u ocima kada koluta m njima vec me samo peckaju kad sam na kompjuteru nko vreme a ponekad i kao da imam neki pritisak na ocima nekako mi je nelagodno!
Пецкају те јер не трепћеш па се не луче сузе и онда се рожњача суши.
Ok gledacu da sto vise trepcem normalno da se ne izbuljim u monitor pa da ne trepcem na svakih 10 sekundi