Trebala bi mi pomoc oko tumacenja nalaza. Oftalmologu sam se javila radi crne tackice koju vidim ispred desnog oka. Na desnom oku od ranije imam povecan ocni pritisak, ali nije bio nesto znacajno povecan. Pregledom je utvrdjeno da imam povecan ocni pritisak na oba oka, na desnom 20, na levom 18 (odnosno TOD 20, TOS 18, valjda se na to odnosi). Preporuceno mi je da dodjem da merim ocni pritisak rano ujutru jer se tad kao najbolje pokazuje. Posle dosta odlaganja i to sam odradila i ista stvar je i ujutru. Ovaj put dobila sam uputu za VMA za kompjutersko odredjivanje vidnog polja. Na nalazu pise glaukom, pa jos nesto. Ne uzimam nikakvu terapiju inace. Na VMA imam zakazano tek krajem juna, pa s tim opet kod doktorke. Inace na nalazu nista ne razumem sta pise a volela bih da znam o cemu se radi. Svoju doktorku o tome ne mogu da pitam jer nista ne zeli da objasnjava.
Ako je od neke pomoci, mogu i da skeniram nalaze pa posaljem nekome ko se u to razume na pp, pa da konacno znam o cemu se tu radi.