pitanjce?

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Cicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 06, 2007 5:18 am

pitanjce?

Post od Cicaa »

Vrlo sam mlada i nosim naocare sa velikom + dioptrijom.Moje prvo razocarenje je bilo kad sam dosla do saznanja da ja mogu da nosim samo naocare sociva nikako. Medjutim godinama se stvorio nov problem, od preteskih stakala koje su mi stvarno opterecenje ,primetila sam da je i nos poceo da mi se deformise! Molila bih vas za savet!Koji okviri su najpogodniji za nosenje u mom slucaju ili ako znate neko drugo resenje? Hvala vam puno unapred!!! POZDRAV!!!
Dejv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 03, 2006 7:22 pm

Post od Dejv »

Stakla su inace vrlo teska - jel moze plastika za tu dioptriju?
Dobra stvar kod plastike je sto moze i da se uzme specijalna stanjena pa bude i tanka, stavi se i sloj koji sluzi kao zastita od grebanja tako da nema potrebe za staklima...
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Molim Vas,napisite tacnu dioptriju koju nosite i razlog zbog cega ne mozete da nosite kontaktna sociva .
Cicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 06, 2007 5:18 am

Post od Cicaa »

Nosim dioptriju +6.00 na oba oka, naocare sa staklenim okvirima, kao piksle da nosim na nosu, stvarno opterecenje.A sociva ne mogu da nosim jer imam umanjenu sekreciju suza. Da li postoje okviri ili dioptrijska stakla koja bi mi olaksala nosenje naocara?
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Pogledajte u opticarskim radnjama Diopta,, u novom Merkatoru,ili u Immo
centru,oni imaju veliki izbor plasticnih stakala.Ne morate uzimati antirefleks sloj,jer se tako malo teze odrzavaju,ali obavezno trazite najtanju plastiku sa tom dioptrijom i zastitni sloj protiv grebanja-takozvani hard coat.
Pozdrav!
Odgovori