Photo gray ili naočare za sunce sa dioptrijom

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

puzgolac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2009 7:12 pm

Photo gray ili naočare za sunce sa dioptrijom

Post od puzgolac »

Imam dioptriju -3.25 na oba oka. Pošto mi leti smeta sunce, razmišljao sam da uzmem naočare za sunce sa dioptrijom ili photo gray (ili photo brown) stakla. Oftamolog mi je rekao da je svejedno da li ću uzeti naočare za sunce ili photo gray, pa me zanima da li neko ima preporuku šta je od ta dva bolje.
Hvala!
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: Photo gray ili naočare za sunce sa dioptrijom

Post od remi »

Photogrey stakla su praktičnija jer mogu da se koriste i danju i noću i na otvorenom i unutra dok ako bi se odlučio za naočare za sunce (dioptrijska stakla zatamnjena na ram od naočara za sunce), morao bi da imaš još jedne naočari za svakodnevni rad. Ako ti je baš stalo do pojave iz reklama, nabavi jedan fin ram za dioptrijska obična stakla i dobre naočari za sunce - imaš takve koje se stave preko običnih dioptrijskih naočara (znači, dva para na oči) i gotovo u potpunosti zaklone naočari ispod - jedan moj poznanik tako radi, da mi nije rekao ne bih imala pojma, ja ga uvek viđala na ulici sa sunčanim naočarima i nisam imala pojma da se ispod kriju druge za vid. E sada koliko to košta, sigurno nije malo. Možda ti je bolja varijanta sočiva + naočari za sunce?
matijaBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 6:17 pm

Post od matijaBG »

najbolje bi bilo da bacis naocare i nabavis rupicaste naocare mada ni one ti nisu potrebne jer imas vise knjiga o tome kako poboljsati vid raznim vezbama.iskoristi internet
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

matijaBG napisao:najbolje bi bilo da bacis naocare i nabavis rupicaste naocare mada ni one ti nisu potrebne jer imas vise knjiga o tome kako poboljsati vid raznim vezbama.iskoristi internet
Ajde da vidimo ima li koga ko se otarasio od +/- 3 vežbama ili bilo kakvom drugom neoperativnom metodom za kratko vreme, recimo maksimum mesec dana? Ne kažem da nije moguće poboljšati vid raznoraznim metodama, ali to ide tako sporo i pitanje da li je moguće u potpunosti korigovati dioptriju, da u celom tom postupku bi samo pobacao silne naočari sa različitim dioptrijama.
Evo vam još jedan lek delotvoran na ddddddduuuuuuuuuuuugggggggggggggggggggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee staze: Svaki dan nekoliko puta na dan ispirati oči svežim blagim nezašećerenim čajem od kamilice, a može i da se isti ukapava u oči i posle toga se žmuri recimo jedno pet minuta. Trebalo bi da se na godišnjem nivou tim postupkom skine do -0.5.
matijaBG
Novi član
Novi član

Post od matijaBG »

remi napisao:
matijaBG napisao:najbolje bi bilo da bacis naocare i nabavis rupicaste naocare mada ni one ti nisu potrebne jer imas vise knjiga o tome kako poboljsati vid raznim vezbama.iskoristi internet
Ajde da vidimo ima li koga ko se otarasio od +/- 3 vežbama ili bilo kakvom drugom neoperativnom metodom za kratko vreme, recimo maksimum mesec dana? Ne kažem da nije moguće poboljšati vid raznoraznim metodama, ali to ide tako sporo i pitanje da li je moguće u potpunosti korigovati dioptriju, da u celom tom postupku bi samo pobacao silne naočari sa različitim dioptrijama.
Evo vam još jedan lek delotvoran na ddddddduuuuuuuuuuuugggggggggggggggggggeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee staze: Svaki dan nekoliko puta na dan ispirati oči svežim blagim nezašećerenim čajem od kamilice, a može i da se isti ukapava u oči i posle toga se žmuri recimo jedno pet minuta. Trebalo bi da se na godišnjem nivou tim postupkom skine do -0.5.
ajde da vidimo ima li koga da ne prica o onome u sta se ne razume nimalo ili ne zaradjuje na tome
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Rupicaste naocare nisu bezbedne! Nemoj da ti da pricas neproverene stvari, navodno mogu da pomognu ali ima slucajeva da je dioptrija naglo skocila nakon njihovog koriscenja. Da su 100% bezbedne ja bi ih prvi probao, nije mi problem da potrosim pare ali necu da sjebem vid jos vise...
matijaBG
Novi član
Novi član

Post od matijaBG »

Dejanbg napisao:Rupicaste naocare nisu bezbedne! Nemoj da ti da pricas neproverene stvari, navodno mogu da pomognu ali ima slucajeva da je dioptrija naglo skocila nakon njihovog koriscenja. Da su 100% bezbedne ja bi ih prvi probao, nije mi problem da potrosim pare ali necu da sjebem vid jos vise...
kao sto rekoh "ajde da vidimo ima li koga da ne prica o onome u sta se ne razume nimalo ili ne zaradjuje na tome" pa naravno da nisu bezbedne,jer te naocare koristis celi zivot,ne menjas dioptriju a uticu i na poboljsanje vida.pa kojem doktoru bi to odgovaralo?nijednom jer zaradjuju jedini na bolesnim ljudima zato ne lupetaj i ne lazi narod
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član

Post od remi »

matijaBG napisao:
Dejanbg napisao:Rupicaste naocare nisu bezbedne! Nemoj da ti da pricas neproverene stvari, navodno mogu da pomognu ali ima slucajeva da je dioptrija naglo skocila nakon njihovog koriscenja. Da su 100% bezbedne ja bi ih prvi probao, nije mi problem da potrosim pare ali necu da sjebem vid jos vise...
kao sto rekoh "ajde da vidimo ima li koga da ne prica o onome u sta se ne razume nimalo ili ne zaradjuje na tome" pa naravno da nisu bezbedne,jer te naocare koristis celi zivot,ne menjas dioptriju a uticu i na poboljsanje vida.pa kojem doktoru bi to odgovaralo?nijednom jer zaradjuju jedini na bolesnim ljudima zato ne lupetaj i ne lazi narod
Ajde ponovo da "lupetam": Ima doktora koji bi radije da prodaju naočari za sunce nego dioptrijske naočari, sočiva, rupičaste naočari... Nisu svi isti... Primer, dr Marjanović i dr Kovač (nadam se da nisam pogrešila prezime), oboje rade u Višegradskoj i za razliku od većine svojih kolega zaista saslušaju pacijenta i trude se maksimalno da pomognu. Verujem da bi oboje kada bi RZZO odobravao i plaćao lasersku korekciju vida slali svoje pacijente na istu. Ovako, mogu samo da preporuče...
matijaBG
Novi član
Novi član

Post od matijaBG »

bravo zbnaci treba da uniste oci operacijom,strasan predlog evo i besplatne alternative http://www.cps.org.rs/naocare.zip
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Kapiram ja tvoju pricu, ima istine da medicina radi protiv ljudi u korist zarade ali nemoj svaku reklamu da predstavljas kao resenje!!!!
Procitacu ovau knjigu sto i dao link, i mozda i probam ako ocenim da mi nece stetiti. Nisam ja gadljiv na stvari van zvanicne medicine ali sam po prirodi nepoverljiv prema takvim spektakularnim resenjima.
puzgolac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2009 7:12 pm

Post od puzgolac »

A gde mogu kod nas da se nabave te rupicaste naocare?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Nije kod nas ali mislim da moze da se poruci.
http://www.biorama.net/rupicaste-naocale.html
RIA_77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 3:27 pm

Post od RIA_77 »

@puzgolac:
Из личног искуства,препоручио бих фото греј наочаре са диоптријом.Помажу пуно.А имам већу диоптрију од тебе.И не знам колико дуго носиш наочари,ја их носим доста дуго јер ми требају због вида,а последњих 6 година носим фото греј и презадовољан сам у односу на ранији период.
indigopapir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 14, 2009 6:11 pm

Post od indigopapir »

http://en.wikipedia.org/wiki/Pinhole_glasses
http://www.casewatch.org/ftc/news/1993/ ... sion.shtml
In fact, the FTC complaints say, contrary to the defendants' representations:

* the use of pinhole eyeglasses does not result in long-term vision improvement in these vision problems;
* pinhole eyeglasses do not cure, correct or ameliorate specific vision problems;
* they are not an adequate substitute for prescription lenses or contact lenses; and
* the defendants' eye-exercise programs do not strengthen muscles or improve vision; nor do they reduce or eliminate the need for prescription lenses.

The FTC also charged that Natural Vision, National Syndications and John App made false and unsubstantiated representations that their pinhole eyeglasses are an adequate substitute for sunglasses. According to the complaint, however, the glasses cause the pupils of the eye to dilate, thus letting in additional ultraviolet rays. In addition, the FTC alleged that various consumer testimonials and endorsements used by these defendants do not reflect the typical or ordinary experiences of consumers who used the pinhole glasses or the defendants' eye exercise program. Moreover, the FTC charged that Natural Syndication misrepresented that a "consumer endorsement" by John App was the endorsement of an individual who was independent of the defendants. In truth, the FTC alleged, at the time of the endorsement, App was a part owner of the manufacturer of the glasses.
Не верујем докторима... али још мање верујем рекламама овог типа. Да су резултати толико добри
било би превише задовољних корисника и то се не би могло сакрити. Где су ти људи?

Не знам какве су данас фото-греј, давно сам носио и нисам био одушевљен. Чини ми се да
је мало лошија оштрина, бар у мраку, а са друге стране нису уопште довољно
тамне на сунцу. Мој предлог би био сочива, ако не одговара узми те за сунце са диоптријом,
или ове што иду изнад обичних... Ако ти је диоптрија стабилна, отвори се. :-)
Е сад, RIA_77 тврди обрнуто а носи и данас фото-греј, тако да не знам шта да ти кажем. :-D
boeing
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 2:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od boeing »

Pozdrav! I ja imam slican problem i uopste nisam pametan sta da radim. Vidjao sam, naravno te naocare za sunce koje se, magnetima kace za ram obicnih naocara za vid. Mora da se kupi ram koji na sebi vec ima taj dodatak za sunce i onda od njih napravis naocare. NE mozes sada naknadno da kupujes dodatak za sunce. Mozda i moze, ali mora da se uzme otisak oblika naocara da bi ti napravili dodatak za sunce. Verujem da nije uopste jeftino, a meni bi pomoglo samo tako. Imam dioptriju -7 i bas mi sunce smeta, a ne mogu mu nista!!!
Odgovori