Performativna keratoplastika?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 8:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Performativna keratoplastika?
Ja imam jedno pitanje,a upuceno je svima koji imaju keratokonus ili znaju nesto vise o njemu.Zapravo,keratokonus mi je dijagnostikovan pre nekih 5 godina...sve znam o njemu,medjutim,posto je progres istog otisao podalje,pre nekih dana sam se konsultovao sa ruskim ocnim hirurgom koji cesto radi i u jednoj novosadskoj ocnoj klinici,i moram da priznam da mi je ruska lekarka dala zaista pesimisticne prognoze vezene za operaciju "performativna keratoplastika",zahvat koji se izvodi u poslednjoj fazi ove bolesti.Naime,mene samo zanima ako neko moze da mi objasni rec "Performativna",posto mi zbog ti losih dijagnoza ta rec lici na ono "eksperimentalna".Unapred hvala
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Perforativna-(ne performativna)keratoplastika je operacija koju Vam savetujem da izbegavate dok god mozete imati korektan vid uz dobro fitovana polutvrda kontaktna sociva-takozvana GP,gas propusna.
Nadjite dobrog kontaktologa,recimo prof.Marjanovica u Svetogorskoj ulici u Beogradu ! AD uljane kapi mozete uvece pre spavanja da ukapate u oci radi odrzavanja intaktnosti epitela roznjace,jer verovatno vec nosite polutvrda sociva.Takodje se preporucuje upotreba E vitamina,oralno,naravno.
Pozdrav!
Nadjite dobrog kontaktologa,recimo prof.Marjanovica u Svetogorskoj ulici u Beogradu ! AD uljane kapi mozete uvece pre spavanja da ukapate u oci radi odrzavanja intaktnosti epitela roznjace,jer verovatno vec nosite polutvrda sociva.Takodje se preporucuje upotreba E vitamina,oralno,naravno.
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 8:29 pm
- Kontakt:
PERORMATIVNa keratoplastika
Ja bih samo jos pitao,zasto preporucujete da se operacija izbegava.Istina da vec nosim polutvrda sociva,ali me je konkretno interesovalo za operaciju,jel mi ista kad-tad sledi.O njoj sam dosta citao,ima i dobrih i losih strana,naravno i da nosi rizik kao i sve operacije(narocito transplatacije),a i ja nisam planirao sada da je radim ,nego sam se cisto interesovao jel cu je u buducnosti imati.Znaci smao me zanma zasto kazete da je ne preporucujete> Hvala