Peoblem sa okom ili nesto dr.
Peoblem sa okom ili nesto dr.
Dobar dan. Htela bih da pitam za pomoc i savet. Moji problemi su se javljali prosle god, i evo opet. Naime imam koksaki virus. Ali ono sto me muci je neki umor u ocima, kao da mi kapci padnu na pola koplja. Smeta mi dnevna svetlost, sunce. Kad udjem iz napolja u zatamljenu prostoriju malo mi se zacrni pred ocima. Osecam neki blagi bol u ocnim jabucicama, takodje prilikom pokreta ocnih jabucica osetim neku bol kad gledam gore ili sa strane, to se javljalo prosle godine i evo sad. Inace imam asigmatizam. Noaim naocare, po prirodi aam jako anksiozna i imam napade panike. Ne znam sta je vise, sta vi mislite
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Peoblem sa okom ili nesto dr.
Болови у очним мишићима могу да буду од вируса али и од напора. А то што ти смета дневна светлост личи ми на беснило.
Надам се да те није неки пас ујео (или лисица или шта слично што га преноси). Међутим, ако ти смета само јако сунце онда је то нормално.

Acco ti mene zezas....niko me nije ujeo hvala Bogu.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Само мало.
Имаш ли плаве очи?

Имаш ли плаве очи?
Imam plave oci. Primetila sam da mi smeta i vetar, osecam neku zategnutost u ocima, mozda ta neka suvoca
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Особе плавих очију су много осетљивије на светлост од тамнооких. Ту нам нема помоћи.
То што ти смета ветар може да буде због неке блаже упале ока или због сувоће коју си споменула. Ако много гледаш у телефон, рачунар, тв и слично веома често се јавља сувоћа очију. Можеш да користиш капи за влажење очију али много је јефтинији физиолошки раствор. Јесте да мора чешће да се сипа у очи али бар нема споредних ефеката. Осим тога приликом гледања у разне екране треба да водиш рачуна о равномерном трептању. Често се људи загледају у екран и трепћу веома ретко што представља велики проблем. Суво око је између осталог подложније разним инфекцијама.
То што ти смета ветар може да буде због неке блаже упале ока или због сувоће коју си споменула. Ако много гледаш у телефон, рачунар, тв и слично веома често се јавља сувоћа очију. Можеш да користиш капи за влажење очију али много је јефтинији физиолошки раствор. Јесте да мора чешће да се сипа у очи али бар нема споредних ефеката. Осим тога приликом гледања у разне екране треба да водиш рачуна о равномерном трептању. Често се људи загледају у екран и трепћу веома ретко што представља велики проблем. Суво око је између осталог подложније разним инфекцијама.