Ocni pritisak

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
BuduDS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2016 6:57 pm

Ocni pritisak

Post od BuduDS »

Osjecam bolove u oku povremeno u glavnom kod sljepocnice i vidim male krugove kad gledam u nebo a prije sam imo konjuktivitis.Zanima me da li je taj bol od ocnog pritiska i da li mozda imam glaukom a takodje sam i osjetljiv na svjetlost.

Hvala...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Ocni pritisak

Post od aaaca »

Повећан очни притисак на жалост се не осећа. Због тога особе које не проверавају редовно очни притисак буду непријатно изненађене.

Осетљивост на светлост се јавља код светлооких особа а може да буде и због мањка витамина А. Осетљивост се може јавити и код особа које избегавају дневно светло или превише користе рачунар, телефон и сличне уређаје са екранима.
Korisnikov avatar
BuduDS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2016 6:57 pm

Post od BuduDS »

Uredu,ali od cega onda dolazi bol i da li su oni sitni krugovi opasni i od cega poticu ?

Hvala...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Бол у очима и околини може да буде последица диоптрије, дуготрајног гледања у екран, неправилног гледања, сувоће очију, проблема са вратом, лошег осветљења...

Тамне тачкице и линије су последица оштећења стакластог тела ока, а светле и сјајне тачкице и линије су последица поремећеног крвотока ока.
Odgovori