DA NIJE GRESKA???
DA NIJE GRESKA???
Dugo vec sumnjam da ne vidim bas najbolje,pa sam iz tog razloga neki dan otisla do opticarske radnje u kojoj kompjuterski odredjuju dioptriju!(testirala sam sebe na taj nacin sto cesto u daljini nejasno ili jedva mogu da procitam ono sto neko drugi procita vrlo lako).I tako mi je odredjena dioptrija na jednom oku -0,5 a na drugom -0,25...Opticar mi preporuci da i jedno i drugo staklo imaju istu dioptriju (-0,25),posto je kao tako bolje i da skratim pricu uzmem ja naocare i krecem sa nosenjem!Medjutim,toliko mi je tesko da prosto osecam olaksanje kad ih skinem (kao da bolje vidim bez njih).Da li je problem u adaptaciji na naocare ili postoji mogucnost greske,pitam se ja?!Hvala!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
Svaka cast tim njihovim kompjuterima, a jos vise tom opticaru koji tako koriguje dioptriju (?????). Idite Vi lepo da Vam prosire zenice i dioptriju utvrde starom, dobrom, klasicnom i NEPREVAZIDJENO OBJEKTIVNOM skijaskopijom. Takodje, neka se lepo proveri kolika Vam je pupilarna distanca, mozda su naocare presiroke ili preuske.
Pozdrav!
Svaka cast tim njihovim kompjuterima, a jos vise tom opticaru koji tako koriguje dioptriju (?????). Idite Vi lepo da Vam prosire zenice i dioptriju utvrde starom, dobrom, klasicnom i NEPREVAZIDJENO OBJEKTIVNOM skijaskopijom. Takodje, neka se lepo proveri kolika Vam je pupilarna distanca, mozda su naocare presiroke ili preuske.
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.