neuritis retrobulbaris

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
1010
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 1:19 pm

neuritis retrobulbaris

Post od 1010 »

Od 01.10.2007.god.počela sam parcijalno da gubim vid na desnom oku.
05.10.2007.god.počele su da se naziru samo siluete.
Obratila sam se u međuvremenu svom lekaru(opšte prakse)koji mi je preporučio pregled kod OFTAMOLOGA(nalaz je bio navodno uredan),a onda odlazim u Dijagnostički centar"HRAM"gde mi rade MR.Profesor Dr.Zvonimir Lević čita moje nalaze i pregleda me,a nakon toga konstatuje da imam NEURITIS RETROBULBARIS(ne znam kako se na latinskom piše zato pišem po Vuku).Koji traje tri meseca.Terapija kortikosteroidi po šemi.Terapiju sam dobila posle toga OHB12.Stanje se malo poboljšalo ali kompletnog ozdravljenja nema.Pre početka bolesti izložena sam bila šalterskoj promaji i imam utisak da mi je promaja zapalila očni živac.Sada mi oko reaguje na svaku jaču cirkulaciju vazduha tipa promaja,vetrić.Uzela sam naočare bez dioptrije i dok ih imam nisam svesna koliko mi je oko zamućeno,to shvatim tek pošto skinem naočare.Godište sam 1976.Mislin da uzročnik moje bolesti je definitivno PROMAJA,a ne m.skleroza.Može li neko da pomogne,ili zna li neko nešto o tome?
Odgovori