Naocare i socivo

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
krivakapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 17, 2012 9:50 pm

Naocare i socivo

Post od krivakapa »

Elem imam bas veliku dioptriju na desnom oku nazalost kasno sam utvrdio tek kad su mi se naocare slomile jbg mislio da posto sam presao 30 a pre toga dioptrija nije bitno rasla da ne moram da proveravam.

Uglavnom na desnom mi je nesto ispod minus 12 a na levom ispod 5 kolika je bila i 2009god, pa mi je receno a to i video da naocare ne mogu da se urade kad je takva razlika tj uradice mi sto vise mogu konkretno minus 7.5 za desno.

E sad pomenuse mi da problem se lako resava sa socivima ali da se sociva za preko minus 10 cekaju i porucuju i predpostavljam da dosta kostaju pa mi je palo napamet da li je moguca neka kombinacija sociva i naocara? Socivo manje dioptrije plus klasicno staklo za naocare?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Naocare i socivo

Post od aaaca »

Пробај да ступиш у контакт с форумашем Helenic.

Наравно да је могућа комбинација али то треба да уради неко ко зна свој посао. То је само обична оптика.

Препоручио бих ти да не прихватиш тако олако то што ти се десило са великом променом диоптрије. Можда би било добро да снимиш главу да видиш постоји ли каква циста која притиска око. Треба да провериш и стање дна ока, мрежњачу (ОЦТ).

Под обавезно треба да радиш све могуће гимнастичке вежбе за горњи део тела. Треба да радиш и вежбе за очи.
Odgovori