molim savet za dioptriju
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 7:30 pm
molim savet za dioptriju
postovani, imam 25 godina..dioprijske naocare sam pocela da nosim pre 6 godina kada mi je lekar u zdravstvenoj ambulanti utvrdio dioptriju -1.5 i -2! doslo je vreme da menjam okvir i odem lepo opste kod lekara, oftalmologa naravno koji je na bolovnju vec mesec dan u studentskoj ambulanti! posle citavih mesec dana setanja primi me prvo jedan deciji oftalmolog i metodom menjenja stakala u onim ramovima utvrdi -2.0 i -2.25, medjutim posevetuje me da odem negde kod bolje opremljenih lekara posto oni nemaju refraktometar a smatra da postoji mogucnost za cilindar na desnom oku..tako dospem do oftalmologa u poliklinici Novi Sad koja mi sada takodje menjenjem stakala u metalnom ramu 0dredi -2.25 i -2.75 (L i D)..pri tome niko od njih nece da mi siri zenice jer kazu da se to u mojim godinama ne radi, a sto sam uocila citajuci mnoge teme na ovom forumu da je jedina pouzdana metoda! e sada taj isti doktor mi je uradio pregled i za sociva i odredio potpuno istu dioptriju i za sociva..sto mi mnogi komentarisu kao nemogucu! Podjem ja da ugradim stakla u naocare, u optiku Pascan za koje cujem da su najbolji, sa najduzom tradicijom a i napovoljniji i tu mi njihov lekar konsultant pregledom na racunaru kaze da je on odredio dioptriju -1.5 i -2.75 i na kraju me posavetuje da ipak prosirimo zenice da ce tako biti najpouzdanije! i sta ja sada da radim? svakako sirim zenice..radi li se to u mojim godinama ili ne? i ne rekose mi da cu taj pregled kod njih da platim iako planiram da ugradim stakla kod njih? da li opticarske radnje i takav pregled daju besplatno uz izradu naocara kod njih ili je besplatan samo kompijuteski? moram istaci da mi je bitna ta finansijska cinjenica posto sam student ali i nadasve dobro utvrdjena dioptrija..hvala na svakom savetu, kometaru