Ocni doktor mi je konsttovao ovakvu dijagnozu :
D-sph+1.5/cyl+1.0/ax160/ desno oko
B-sph+3.5/cyl+1.0/ax160
D-sph+2.0/cyl+0.75/ax170/ lijevo oko
B-sph+4.0/cyl+0.75/ax170
PD daljina mm 60
PD blizina mm 58
Molim Vas da mi neko objasni sta sve ovo znaci,jer mi je doktor to ispisao i bukvalno me izgurao iz ordinacije ne dajuci objasnjenje.
[/b]
molim pojasnjenje!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
To znaci da najverovatnije bolujete od astigmatizma. Neznam koliko ste stari i dali ste od ranije nosili naocare za blizinu i daljinu... Zanimljivo je kako vam je formulisan ovaj recept... Ali pojasnicu Vam u Vasem citatu!
1. Da si kupite 1 naocare koje cete koristiti za daljinu i blizinu
2. Da si kupite 2 para naocara koje cete smenjivati, jedne kvalitetnije za non stop i jedne manje kvalitetne za citanje.
Ukoliko imate sredstava savetujem skuplju opciju 1. i to nikako bifokale, vec progresivne mulifokale sa CR 39 plasticnim socivima premazane HMC slojem. Mada opet, multifokali zahtevaju nesto dublji i veci oblik, pa ako ste mlad covek, mozda je bolja opcija dva okvira!
Ovo> cyl+1.0/ax160/ znaci da na oba oka imate cylindar, sto je verovatno posledica astigmatizma i sad to Vama neznavi puno, sta i kako, to je prosto tako, ali ce i to doprineti porastu cene!
Ukoliko imate jos neko pitanje, slobodno mi se obratite na PM!
Pozz!
Sad imate po meni dva realna izbora:Ocni doktor mi je konsttovao ovakvu dijagnozu :
D-sph+1.5/cyl+1.0/ax160/ desno oko - Dioptrija za naocare koje cete koristiti na daljinu za desno oko
B-sph+3.5/cyl+1.0/ax160 - Dioptrija koju cete nositi za blizinu (citanje) za desno oko
D-sph+2.0/cyl+0.75/ax170/ lijevo oko - Dioptrija za naocare koje cete koristiti na daljinu za lijevo oko
B-sph+4.0/cyl+0.75/ax170 - Dioptrija koju cete nositi za blizinu (citanje) za lijevo oko
PD daljina mm 60 Razmak zenica za daljinu
PD blizina mm 58 Razmak zenica za blizinu
1. Da si kupite 1 naocare koje cete koristiti za daljinu i blizinu
2. Da si kupite 2 para naocara koje cete smenjivati, jedne kvalitetnije za non stop i jedne manje kvalitetne za citanje.
Ukoliko imate sredstava savetujem skuplju opciju 1. i to nikako bifokale, vec progresivne mulifokale sa CR 39 plasticnim socivima premazane HMC slojem. Mada opet, multifokali zahtevaju nesto dublji i veci oblik, pa ako ste mlad covek, mozda je bolja opcija dva okvira!
Ovo> cyl+1.0/ax160/ znaci da na oba oka imate cylindar, sto je verovatno posledica astigmatizma i sad to Vama neznavi puno, sta i kako, to je prosto tako, ali ce i to doprineti porastu cene!
Ukoliko imate jos neko pitanje, slobodno mi se obratite na PM!
Pozz!
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!