Prepisacu moju dioptriju pre i posle sirenja zenica:
VOD:1,0
VOS:0,05 sa + 3,0 Dsph/ + 1,0 Dcyl ax 120 = 0,2-0,3
TOD:14 mmHg
TOS:14 mmHg
CIKLOPEGIJA:
ROD:sa + 1,0 Dsph= 1,0
ROS:sa + 4,0 Dsph/ + 1,0 Dcyl ax 120= 0,2
Moja dijagnoza je Hypermetropia latens o.dex.H52
Astigmatismus hypermetropicus o. sin. H 52
Dr. kaze da je dioptrija mog desnog oka nula (da je potpuno zdravo). Kako ako je pre sirenja zenice +1?
Koja mi je onda diptrija desnog oka? +3? ili +4?
Molim vas da mi pojasnite ovo jer sam zbunjena gledajuci u izvestaj...
Hvala puno u napred,
Veliki pozdrav!
Molim oftamologa da mi pojasni dioptriju!
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vase desno oko ima malu hipermetropiju-dalekovidost,i to samo znaci da cete oko 40-te godine zivota morati da nosite tu dioptriju radi jasnijeg vida na daljinu.
Levo oko ima vecu hipermetropiju-dalekovidost,i njena prava velicina se otkriva nakon cikloplegije,tkz.sirenja zenica.Levo oko takodje ima i astigmatizam,koji je u vecini slucajeva uzrokovan nepravilnim oblikom roznjace.Medjutim,ono sto je bitno,to je da je levo oko slabovido,sto znaci da ni uz datu neophodnu dioptriju ,to oko ne postize
stoprocentno dobar vid.Takva slabovidost je cesto uzrok i skretanja oka,obicno ka nosu,razrokost.Ukoliko je sa ocnim nervom i mreznjacom sve u redu,takva slabovidost se lako leci u mladjem uzrastu.
Puno pozdrava!
Levo oko ima vecu hipermetropiju-dalekovidost,i njena prava velicina se otkriva nakon cikloplegije,tkz.sirenja zenica.Levo oko takodje ima i astigmatizam,koji je u vecini slucajeva uzrokovan nepravilnim oblikom roznjace.Medjutim,ono sto je bitno,to je da je levo oko slabovido,sto znaci da ni uz datu neophodnu dioptriju ,to oko ne postize
stoprocentno dobar vid.Takva slabovidost je cesto uzrok i skretanja oka,obicno ka nosu,razrokost.Ukoliko je sa ocnim nervom i mreznjacom sve u redu,takva slabovidost se lako leci u mladjem uzrastu.
Puno pozdrava!
Hvala vam puno, ali me interesuje da li ja trenutno imam dioptriju na desnom oku ili ne? Dr. kaze da nemam. Takodje kaze da se to oko nece pogorsavati osim posle 40-te kada cu morati da nosim naocare za citanje. Vi kazete za daljinu... ne razumem.
Po vama moje desno oko trenutno ima +1 ili nema nikakve dioptrije? A da li mi je levo +3 ili +4 dioptrija? Kada me neko pita, koju dioptriju govorim, onu pre ili posle sirenja zenica? UH.
Hvala jos jednom!
Po vama moje desno oko trenutno ima +1 ili nema nikakve dioptrije? A da li mi je levo +3 ili +4 dioptrija? Kada me neko pita, koju dioptriju govorim, onu pre ili posle sirenja zenica? UH.
Hvala jos jednom!
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vasa dioptrija je ona koja se pokazala u cikloplegiji.To je dioptrija za daljinu.Posto niste u cetrdesetim godinama,vase desno oko jos uvek ima sposobnost da se izbori sa dioptrijom +1.0,jer je ocno socivo mlado i elasticno.Oko 40god.cete nositi tu dioptriju,za daljinu,a oko 45 nesto jacu i za citanje,kao i svi ljudi u tim godinama.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 5:38 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 11:18 pm
Re: Molim oftamologa da mi pojasni dioptriju!
I ja vas molim za objasnjenje:
OD: Hypermetropia
VOD= 1,0
VOS= 1,0 jasnije sa +0,25Dsph
TOD= 15mmHg
TOS= 14mmHg
Šlou: nalaz uredan
FOU: bo
TH:OD:plan
pd 66mm
OU:Sol.SensiVit 3-4x
Vežbe za konvergenciju
---
Shvatila sam da je na levom oku +0,25, a da je desno ok, ali šta znači sve ovo ostalo? TOD, TOS, Hg, FOU,
Hvala unapred
OD: Hypermetropia
VOD= 1,0
VOS= 1,0 jasnije sa +0,25Dsph
TOD= 15mmHg
TOS= 14mmHg
Šlou: nalaz uredan
FOU: bo
TH:OD:plan
pd 66mm
OU:Sol.SensiVit 3-4x
Vežbe za konvergenciju
---
Shvatila sam da je na levom oku +0,25, a da je desno ok, ali šta znači sve ovo ostalo? TOD, TOS, Hg, FOU,
Hvala unapred
Dijagnoza oftalmolga
Dg OU R78 7 Hypermetalaemia
OU H62 4 Presbiopia
Prednji segment suffusija roznjace
Zadnji segment odgovara godinama.
Upucena kardiologu.
Objasnite mi sta znaci ova dijagnoza
OU H62 4 Presbiopia
Upucena kardiologu.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Пошаљи приватну поруку форумашу Helenic.
gogi999 napisao:Dijagnoza oftalmolga
OU H62 4 Presbiopia
Upucena kardiologu.