Mozda naslov teme nije najpodesniji za ovo sto hocu da pitam, ali nema veze...
Imam 17 godina i nikad nisam imao probleme sa vidom. Od pre 2-3 godine vrlo malo spavam. Nekad spavam cele nedelje po otprilike 6 sati, a uvek sam u prvoj smeni. Uz to naravno ide i, verovatno klise, kompjuter. Pre pola godine sam bio kod ocnog i primetio da mi je vid oslabio. I dalje sam mogao da vidim i najsitnije brojke, ali ne tako jasno kao pre. U stvari video sam ih dosta lose. Zanimljivo je sto mi pre tog pregleda uopste nije palo na pamet da mi je vid slab, a od tad samo o tome mislim i cesto mi se cini da vidim ocajno. Naravno, znam da je to zbog psihickog pritiska, ali ipak znam i da ne vidim dobro i zato vam se javljam. Naime, cini mi se kao da moj vid varira od dobrog do loseg. Nekad vidim nesto perfektno dobro, a nekad mutno. Napolju, na prirodnoj svetlosti sve vidim jasno, ali u sobi je drugacije; i primetio sam vece napore kad gledam nesto udaljeno duze vreme. U poslednje vreme (2 meseca) poceo sam duze da spavam i da vise vremena provodim napolju i osecam da 'bolje' vidim ali ipak mislim da je bolje da to proverim. Planiram da ponovo odem kod ocnog ali bi prvo da cujem misljenje od vas.
Znate li koji je moj problem i postoji li resenje za njega? Hvala unapred
Mogu li da popravim vid?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 8:01 pm
Ja imam dioptriju -2 na oba oka,mada mislim da je postala veca jer mi se nekada desava da ni sa naocarima ne vidim neka slova ili brojeve koji su prilicno daleko.Opasnost lezi jedino u tome sto tvoja dioptrija moze da postane veca i vid ce da ti se sve vise i vise kvari.Predlazem da sto pre posetis oftalmologa i pocnes da nosis naocare ili sociva.Kad sam ja otisao na pregled dioptrija mi je bila -1.5,a sad,posle 3 godina -2.Koliko ja znam jedino se laserskom operaciom moze dioptrija ukloniti.Zato je najbolje da sto pre pocnes da nosis naocare ili sociva da ti dioptrija nebi brzo rasla.
Ja imam dioptriju -2 na oba oka,mada mislim da je postala veca jer mi se nekada desava da ni sa naocarima ne vidim neka slova ili brojeve koji su prilicno daleko.Opasnost lezi jedino u tome sto tvoja dioptrija moze da postane veca i vid ce da ti se sve vise i vise kvari.Predlazem da sto pre posetis oftalmologa i pocnes da nosis naocare ili sociva.Kad sam ja otisao na pregled dioptrija mi je bila -1.5,a sad,posle 3 godina -2.Koliko ja znam jedino se laserskom operaciom moze dioptrija ukloniti.Zato je najbolje da sto pre pocnes da nosis naocare ili sociva da ti dioptrija nebi brzo rasla.