Dobar dan,
Prosle godine sam ogrebao oko na granu, znaci ne ubod nego horizontalno me je grancica ogrebala po oku. Mislio sam da mi je nesto upalo u oko, kada sam otisao u Novi Sad gde su me pregledali, zakljuceno je da je povrsinska povreda oka, vid u redu...dobio hloramfenikol i floxal kapi. Isao sam i na kontrolu privatno nakon toga, isto sve, vid u redu, nema potrebe za daljom kontrolom osim po potrebi.
I danas je sa vidom sve ok jedino sto me iritira jeste da me ujutru pri samom otvaranju ociju zna da zaboli to oko, isto onako kao da imam nesto u oku. Znaci ne uvek ali zna se desiti. Zbog cega se to desava i da li mogu uvece pre spavanja da koristim neke kapi koje bi pomogle?
Manja povreda i iritacija
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 26, 2015 12:35 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Manja povreda i iritacija
Мени се после чмичка јавио проблем да ме ноћу пробуди јак бол у оку. Да не описујем моје шетање по очним лекарима већ да опишем епилог. Испоставило се да је у капак ушао вирус и да се ноћу правио плих који се ноћу лепио за око јер се ово не помера. Приликом померања ока дошло би до кидања везе и јавио би се јак бол. Један матори очни лекар који има мозга у глави једноставним тестом је установио присуство вируса у оку и дао ми оне масти и таблете против херпеса и тако ми спасао око.
-
- Novi član
Hvala na odgovoru.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Значи неко треба да преврне капак и добро погледа да ли има ожиљака на њему. Осим тога постоје неке капи којима се за пар секунди проверава да ли има вируса. Све је једноставно ономе ко има мозга у глави, а 80% лекара га нема. ЈБГ!
-
- Novi član
To su mi gledali jos prvi puta i zavrtali kapak. Bio sam kod lekara koristim floxal trenutno pa cu videti hoce li pomoci. Ako ne otici cu opet kod ocnog.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не знам шта је Флоксал али могу да ти нешто препоручим што ће можда уједно бити и дијагноза. Треба да почнеш да користиш Корнере гел који би ставио у око непосредно пред спавање. Ако ти он помогне то ће значити да је спречио слепљивање капка са очном јабучицом. И онда ту треба тражити узрок.
Требало би да погледају да ли имаш калцификата у слузокожи капака. Можда неки каменчић испадне па почне да гребе.
Требало би да погледају да ли имаш калцификата у слузокожи капака. Можда неки каменчић испадне па почне да гребе.
-
- Novi član
aaaca napisao:Не знам шта је Флоксал али могу да ти нешто препоручим што ће можда уједно бити и дијагноза. Треба да почнеш да користиш Корнере гел који би ставио у око непосредно пред спавање. Ако ти он помогне то ће значити да је спречио слепљивање капка са очном јабучицом. И онда ту треба тражити узрок.
Hvala drugar, ako se nastavi sigurno cu otici po strucan savet i pregled.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
За Корнере гел ти није потребно ништа специјално јер није опасно. Можеш да експериментишеш. Погледај састав а можеш да питаш и апотекара.