Letece "gliste"/"magle" me nerviraju...

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
choks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 10:00 pm

Letece "gliste"/"magle" me nerviraju...

Post od choks »

Imao sam operaciju katarakte, mreznjaca jeste problematicna ali trenutno nema nikakvih patoloskih promena i sl.
Elem, i pre operacije sam imao pojacane te lebdece magle... koje me izuzetno u poslednje vreme nerviraju. Posle operacije su nestale... bilo je jasno kao dan, ko nikad u zivotu, ali evo ih ponovo, a uz njih i sekundarna katarakta u pocetnoj fazi (nahvatala se na krajevima IOS. Receno mi je da nema pomoci za te mrlje, tj. samo vitrectomija sto ni u ludom besu nece niko raditi zbo takvih stvari.

Ako uradim YAG laser tj. da odstranim sek. kataraktu, da li ce mi to malo lakse pasti? Da li postoji neki spas od ovih dosadnih "magli" ?

Receno mi je da mi se staklasto telo negde "izguzvalo" ... ali da se sa retinom nista ne desava. Dr. Zoran Tomic je rekao samo da se prati...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori