Kratkovidost-pomoc
Kratkovidost-pomoc
Imam 14 godina. Pre 4-5 godine sam otisao kod ocnog lekara i rekao mi je da sam kratkovid i da trebam da nosim naocare. Dioptrija je -2,5 ja mislim. Zadnji put kad sam isao na kontrolu mi se nije promenila dioptrija i nisu mi menjali stakla. Na kontrolu sam zadnji put bio u septembru prosle godine. Da li trebam da se brinem da ce mi se povecati dioptrija kada odem sledeci put i da li trebam da se plasim ako se poveca?? hvala unapred! Mnogo provodim za kompommozda ce to da bude od pomoci!
Ivan
Re: Kratkovidost-pomoc
Imam 16 godina.Na levom oku mi je ustanovljena dioptrija+0,25 a na desnom-0,75.Da li moze da se popravi dioptrija na desnom oku?
Re: Kratkovidost-pomoc
Pazi ovako! Sto se tice kratkovidosti nazalost imam dosta iskustva jer od svoje 2 godine zivota nosim naocare i imam velike probleme! Ta dioptrija koju ti imas nije nesto mnogo velika i zaista ne moras da se bojis ako se poveca! Naime ti si u pubertetskom periodu kada je sve moguce tako da je moguce i da ti se dioptrija poveca i da se smanji ali i ako se poveca obicno se sve stabilizuje nakon puberteta! Ja nosim diotriju -6 na oba oka i funkcionisem normalno,cak se i bavim sportom veoma uspeno tako da nema potrebe za brigom! Danas je veoma normalna pojava nositi naocare ali izbegavaj sto vise mozes sedenje pred racunarom!