Kontaktna sociva koje se nose samo tokom noci..dok spavamo..

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Tanja-mwa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 1:21 am

Kontaktna sociva koje se nose samo tokom noci..dok spavamo..

Post od Tanja-mwa »

Da li je neko mozda cuo za kontaktna sociva koja se nose samo tokom spavanja? Casopis Daily News (ispravite me ako gresim..nisam sigurna) je izbacio temu o tome...i da cak takva sociva postoje u nekim prestonicama Evrope...molim vas ukoliko neko zna da mi kaze nesto o ovome...nosim meka sociva inace...ali ovakva sociva mi se cine kao mnogo bolje resenje jer tokom dana nemamo potrebe ni za naoarima ni za socivima... =))) Hvala vam svima mnogo unapred!
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 13, 2009 8:08 pm

cao

Post od miroslavD »

you need help? :o
Nije mi jasno zasto su ti potrebna sociva kad spavas? Nisu ti poterbana danju ali su ri potrebna kad spavas? Malko mi je nelogicno. Razmisljam cisto,ako spavas zasto ce ti sociva?
Ispravi me ako sam pogresno shvatio!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

da vidi snove bolje? :lol:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

snovi

Post od miroslavD »

Izgleda :o
Ja mislim da se radi o socivima koja prilikom spavanja ne trebas vaditi, mislim da ta sociva mogu da se koriste 24 sata, a mislim da imas i neka koja mogu i duze da se koriste. Ako ti danju sociva nisu potrebna onda nocu pogotovo nemas potrebe. Shala, mislim da su u pitanju sociva koja se koriste 24 sata... znaci koristis i danju.
Tanja-mwa
Novi član
Novi član

Post od Tanja-mwa »

Nismo se razumeli... :D Ja inace nosim sociva, sa dioptrijom naravno, jer ne vidim..xD Kratkovida sam...A ta sociva koje se nose nocu, ona nam popravljaju vid dok spavamo...znaci u toku noci, ona nam vracaju roznjacu u pravilan oblik, tako da danju nemamo potrebu za naocarima,socivima itd...o tome pricam.. :D =))
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

sociva

Post od miroslavD »

Ok 8)
Morat ces nekog srucnog da upitas za to.
Tanja-mwa
Novi član
Novi član

Post od Tanja-mwa »

Heh... =)) Pa pitacu bas opticara...ali reko mozda neko od vas zna,pa da se raspitam malo.. :D Ma nema veze...hvala ipak, puuuno...
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

sociva

Post od miroslavD »

Tanjce nasao sam ti odgovor, a to sam i prije mislio da se radi o socivima koje ne moras nocu da skidas 8)
Danas postoje nekoliko tipa kontaktnih sočiva: meka, polutvrda ili gaspropusna i tvrda kontaktnasočiva. Meka sočiva mogu biti dnevna, mesečna ili godišnja, mogu imati veći ili manji procenat vode koji određuje da li se moraju skidati svakodnevno ili se nose produženo ( verovatno da ste Vi pročitali o tzv.noćnim sočivima koja zapravo podrazumevaju njihovo ne skidanje ) Primena laserske tehnologije u promeni zakrivljenosti rožnjače, i time u terapiji različitih oblika refraktivnih mana oka, postoji više od jedne decenije. Prema statističkim podacima preko milion pacijenata godišnje u svetu se podvrgava ovoj proceduri. Stopa uspeha, tj. normalna vidna oštrina bez korekcije postiže se kod 90-95% operisanih. Postoji veći broj klinika kod nas koja se bave ovom hirurgijom ali Vam ja savetujem prethodnu konsultaciju sa Vašim oftalmologom.
Tanja-mwa
Novi član
Novi član

Post od Tanja-mwa »

Ijao..xD Ne mislim na to...mislim bas na sociva koja se nocu nose,a danju ne! Znaci ona nocu popravljaju vid, blago pritiskaju roznjacu oka i vracaju je u pravilan oblik...ne mislimo na isto.. :))) Vi mislite na takva sociva koja se nocu ne skidaju...a ja bas na ova koja se nocu nose,a danju ne! :))) Ima na google-u nesto malo o tome...:D
Korisnikov avatar
miroslavD
Novi član
Novi član

sociva

Post od miroslavD »

Huhh upitaj opticara, ja odoh jednu na terasu da izduvam pred spavanje, kasno je, a ujutro puno obaveza.
Laku noc 8)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

kanda je neko pomeshao babe i zabe...

vid se regulishe ortozama koje popravljaju samo aktivo tj ako koristish chulo vida, a to o chemu ti prichash mogu samo da sochiva koja imaju zadatak da ispravljaju zakrivljenost tj astigmatizam oka.

ipak, chekamo klio da nam dodje :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Tanja-mwa
Novi član
Novi član

Post od Tanja-mwa »

Evo, ovo sam ja nasla na internetu,pa sam zato postavila ovu temu na forumu...molim vas da procitate, da biste znali o cemu se radi... :D

Nova kontaktna sociva popravljaju vid!

Za kratkovide osobe stize zaista lepa vest. Naucnici su kreirali nova kontaktna sociva koja se nose isključivo noću, izvestava DailyMail. Dizajnirana su za kratkovide osobe, a deluju tako što nežno pritiskaju oko kako bi ga vratile u oblik koji omogućava normalan vid
Sociva deluju tako da tokom dana uopste nemamo potrebu za nošenjem sociva ili naočara. To je zbog toga što ova "čarobna" sociva popravljaju vaš vid dok spavate!Dizajnirana su za kratkovide osobe, a deluju tako što nežno pritišću oko kako bi ga vratila u oblik koji omogućava normalan vid.

Preoblikovanje oka je privremeno, jer se rožnjca s vremenom vraća u stari oblik, i upravo se zbog toga sociva moraju nositi redovno svake noći kako bi bila delotvorna.

Do kratkovidosti najčešće dolazi u ranim tinejdžerskim i mladdalačkim godinama, a stručnjaci su uvereni da će ova nova generacija sociva pomoći mladim osobama da im se vid ne pogoršava. Ove, noćna sociva nisu pogodna jedino za dijabetičare, dalekovide osobe ili one sa bolestima oka, a biće dobra vijest za više od 65 odstokratkovidih osoba sirom svijeta. Sociva bi se uskoro mogla naći na tržištu.
tinans83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 10:37 am

Post od tinans83 »

Ja sam cula za ta sociva ali pre jedno godinu dana kada sam se raspitivala za to saznala sam da to ima u nasoj okolini jedino u hrvatskoj i da je cena prilicno visoka...Ali ne znam mozda je doslo i do nas.
Odgovori