Konjuktivitis

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lenkap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2012 10:15 pm

Konjuktivitis

Post od lenkap »

Imam problem već nekoliko meseci.Bila sam kod nekoliko oftalmologa ,u domu zdravlja i privatno , ali bez uspeha.Problem je u tome sto imam potrebu da ubrzano trepćem, kao da imam pesak u očima ,i umorne oči kao da mi se spava.Svi nalazi su u redu ,što se tiče očnog dan , pritiska ... Radila sam i bris , nalaz negativan .Nemam osećaj suvoće oka , čak mi često i suze oči .U jednoj privatnoj klinici su mi postavili dijagnozu Conjuctivitis chr. i propisali kapi Acid borici i Susp. Geocorton .Koristila sam deset dana bez ikakvog poboljšanja .Kad sam otišla na kontrolu, doktor je bio na god. odmoru pa me je pregledao drugi oftalmlog koji je rekao da nema nikakve infekcije i propisao kapi Ogtalmol .Koristim ih nedelju dana i opet bez ikakvih rezultata .

Nosim naočare za čitanje +1,5 i sasvim mi odgovaraju .Za računarom sam u proseku 6-10 sati dnevno . Primetila sam da veća probleme imam kad sam vani , na ulici nego za računarom .
Da li je neko imao sličnih problema , bila bih zahvalna za pomoć .
Lenka
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Konjuktivitis

Post od klio »

Uradite i bris konjuktive oka na hlamidiju.Takodje je vazno da li ste zdravi,imate li neko kozno ili sistemsko oboljenje.
lenkap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 15, 2012 10:15 pm

Post od lenkap »

Radila sam bris konjuktive- bakteriološki sa antibakteriogramom.Patogene bakterije nisu izolovane . Da li je to što predlažete?
Nemam nikakva kožna oboljenja . Od 2000 god. imam oboljenje štitaste žlezde,
Hypothireosis primaria ,Thzreoiditis Hashimoto . Redovno uzimam terapiju i idem na kontrole .

Hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Pregled brisa konjuktive na hlamidiju se posebno radi.Inace,disfunkcija stitne zlezde cesto daje takve simptome.Uzimajte pre spavanja uljane AD kapi i stavljajte po kap u oba oka,uzimajte vece kolicine pivskog kvasca i takodje proverite dnevnu krivu ocnog pritiska.Pozdrav!
Odgovori