Zeleo bi da se oprobam u nosenju kontaktnih sociva
Nekad davno sam se i interesovao ali sam odustao jer mi je bilo skupo, secam se samo da mi se svodela varijanta sociva koja se nose mesec dana pa se bace.
Uglavnom, trebala bi mi preporuka koja sociva uzeti i gde je moguce to uraditi onako profesionalno & expres jer zbog posla nemam mogucnosti da zakazujem preglede pa da dolazim u Beograd samo za to par puta vec bi mi trebalo nesto tipa da dodjem kad pozelim i da mi sve odrade, pregled/preporuku/obuku...
Na jednom mestu sam dobio preporuku za Bausch & Lomb sociva a snurfajuci malo po njihovim stranicama nasao sam ova > Soft Contact
Nisam upucen u tematiku pa bi vas zamolio za savet i ako moze barem neki priblizni info o ceni da bi znao u sta se upustam (finansijski).
Dioptrija je -1.75 na oba oka otprilike, davno nisam bio na pregledu (nemam profi oftamologa u blizini) pa se zaboravilo .
Nemam konkretne informacije o tome gde mozes da odes jer vise nisam u Beogradu, ali godinama koristim kontaktna sociva cekajuci lasersku operaciju
Koristim dnevna meka sociva koja ti toplo preporucujem. Svakog dana imas nov par, stavis ih i bacis posle tog dana. Nema pranja, onih posudica u kojima moze svakakva bakterija da se zapati, itd. Mozda su malo skuplja, ali kada to uporedis sa onim sto dobijes (i mnogo su udobnija u oku), mislim da vredi.
@majmunche
Reci mi molim te koje firme i koliko kostaju otprilike, nacicemo vec na netu.
Znaci mi misljenje nekog ko nosi K.S. a ima dobra iskustva sa dnevnim.
Pozdrav
Ja koristim meka svajcarska sociva. Postoji jedna klinika pod nazivom A.B.M. cini mi se da se zove, ima ordinaciju pored McDonaldsa na Terazijama, tj. pored pozorista. Ne secam se tacno adrese. Kod njih mozes uraditi kompletan pregled koji nije mnogo skup (cini mi se 1500-2000 din), otvore ti karton na godinu dana, kupis sociva koja zelis (ili ih narucis ako ti je specificna dioptrija) i mozes tokom tih godinu dana besplatno dolaziti na kontrolu. Komplet mojih sociva za 3 meseca me je kostao 3200 din, i ne zalim se
Zaista sam prezavodoljna, ni ne osetim ih (nekad se setim kad vec legnem da su mi jos u ocima, i samo ih izvadim i bacim na pod, nema pranja, cuvanja, svega onoga zbog cega sam mrzela ova obicna sociva).
E pa, hvala ti puno.Nemas pojma kako me obradovao tvoj post.
Godinama (20-ak) sam nosila sociva,razna,meka,Fokus,Hydron idr.
Medjutim problem uvek isti, brzo propadnu, strah da ih ne ostetim (narocito zbog cene) neka sam placala po 200$.Ja posaljem diptriju i ostale oznake a kumovi mi donesu iz USA.
Zadnjih par godina sam nosila mesecna, ona su sad jevtina oko 1500din komplet.Kupovala sam (uzimala ih u Bulevaru mislim da je Otoptik) to je lekarska ordinacija.
Sa njima sam imala problem upravo suvih ociju.
Onda sam provalila da u zadnje vreme ima super okvira i za "debela stakla" tj. za veliku dioptriju pa sam nabavila neki fensi ram te sad nosim naocare.Medjutim treba da nabavim i sociva zbog komfora pa cu potraziti ova dnevna.
Hvala ti jos jednom.
P.S. Ako ti nije tesko napisi mi orijentaciono cenu.Verujem da nije mala.
Pozdrav
Zivim u Americi i ovde je paket od 30 za jedno oko $20 (oko 15 evra, mislim). Znaci oko $40 za mesec dana ali pri tom ne kupujes onu tecnost za pranje i ne kupujes kapi za oci (bez kojih pre nisam mogla). Imam veliku dioptriju (-4.5 na oba oka) pa mi se isplati. Takodje, ova sociva imaju 100% UVA i UVB zastitu tako da su zdravija nego naocare. Imas i jevtinije ako kuipis vise odjednom i razne kupone koje mozes naci na internetu. Zaista vredi! (npr, nema vise zmirkanja na suncu i gledanja filma sedeci u stvau "mirno" da se ne iskrive naocare posto si vec skinula sociva jer ti smetaju )
Hvala majmunche!
Ma sve znas,sta da ti pisem.A u ove zimske dane udjem negde one (naocare) zamagle pa cori dok ne obrises.Mrzim ih!!!
Pa ova frizura ne ide uz ovako ozbiljan okvir!
Pa neko me poljubi a ono mi ostane njegov obraz kao otisak na staklu.
Sociva sam nosila 20 godina sada imam 44.
Sve mi je poznato.
Medjutim dodje neko vreme kad nema sansi da stavis sociva u oko to je neki sindrom sociva tako mi lekar rece.Verovatno zamor ili nesto sl.
Nisam cula za taj sindrom, ali je cinjenica da treba da imas jedan dan nedeljno kad ne nosis sociva... Jos jedna opcija su gasno-propustna sociva... tako nekako se zovu, sad ne mogu da se setim, nose se po dve nedelje bez skidanja.
Njih sam i nosila GP (gas persistable-nekako) iliti gas prospusna-naski.
Moj problem i jeste bio to sto sam ja svih godina imala samo sociva naocare nisam ni imala,nisam mogla ocima da ih vidim, jer imam visoku dioptriju -7 i -9,pa su to bila danca od tegle.
U medjuvremenu je nauka uznapredovala, pa postoje i titanijum stakla te plastika i ramova ima lepsi izbor.
A pre dvadesetak godina udjem u opticarsku radnju i oni mi kazu: za vasu diptriju imate ....m.....c......ova tri rama (naravno grozna i pritom ogromna.Ja izaberem neki kao 'ajd',kad mi "skockaju" stakla ja placem po tri dana i pitam se da li se za ovo izjavljuje saucesce.