KERATOKONUS

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
donny_kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 8:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

KERATOKONUS

Post od donny_kg »

da li neko moze da mi da malo vise informacija o keratokonusu,s obzirom da mi je ova bolest konstatovana,a lekari nemaju vremena da mi obajsnjavaju opsirnije o tome. :D
p.s. moze i neki link,nije problem :lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Keratokonus je povecana zakrivljenost roznjace pa ona ne izgleda kao odsecak lopte vec kao kupa. Kao prateca pojava javlja se miopija, tj. kratkovidost zbog toga sto roznjaca jace pralama zrake, pa se slika ne formira na mreznjaci, nego ispred nje, pa osoba slabije vidi. Nista strasno, koriguje se naocarima ili socivima. Jel dovoljno :wink: ?
donny_kg
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od donny_kg »

NIJE :D ,treba mi jos,radim maturski na tu temu :D :D :D
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Ako je ,,za maturski rad,, onda jos da dodamo-Keratokonus je nepravilno zakrivljena roznjaca koja ni u jednom meridijanu ne prelama podjednako.
Usled toga nastaje iregularni astigmatizam koji se moze korigovati jedino GP kontaktnim socivima,nikako naocarima,jer ova polutvrda sociva imaju i terapijsko dejstvo sprecavajuci povacanje konusa roznjace.Potrebno je i da povremeno kontrolisete ocni pritisak!
Puno pozdrava!
donny_kg
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od donny_kg »

hvala puno...RODILA TE MAJKA :D :D :D
Odgovori