Kapi za sirenje zenica

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
iki_xx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 1:13 am

Kapi za sirenje zenica

Post od iki_xx »

Pozdrav svima na forumu, ja sam student iz Novog Sada i treba da idem na sirenje zenica u studentski dom zdravlja radi odredjivanja dioptrije, nikad ranije nisam nosio naocare , tamo se sirenje zenica radi cetiri sata!
Svakih sat vremena se stavljaju kapi i tako cetiri puta.
Interesuje me da li postoje neke kapi koje mogu da brze odrade posao , prosto nemogu da verujem da se to radi cetiri sata ....
Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

taj proces se radi atropinom i moze da se koristi i po 7 i 14 dana, nema brzih kapi.

strpljenja. dijagnostichka procedura kao svaka druga, a ova chak i ne boli :) samo ti je malko sve zamrljano posle, neka neko ide sa tobom obavezno.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
iki_xx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 1:13 am

Post od iki_xx »

tamararaft, hvala na brzom odgovoru ...
Znaci mora da se ceka ... :(
Mada mi je licno medicinska setra tamo u domu rekla da su ranije imali neke kapi koje su im dolazile iz Crne Gore i one su sirile zenice za sat vremena, sad kao to vise niko ne uvozi.....
djx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 6:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od djx »

Kapi Ciklopen 1% postizu efekat potreban kod "sirenja zenice" za 1 sat (4x15 min)
Samo kod dece do 4 god je neophodno sirenje Atropinom nekoliko dana.
Odgovori