Pre svega pozdrav i dobro zdravlje svima. Izvinjavam se unapred ako nesto vec postoji napisano ali ja nisam mogao da nadjem.
Naime ima vec mesec dana kako me ova izrasiina na kapku dovodi do ludila. Ne boli samo estetski me nervira. Zakazali su mi operaciju za mesec dana, a ja ne znam kako cu to docekati. Da li neko mozda zna da li to moze nekako da se probije iglom pa da icuri to sto je u toj loptici ili moram da cekam hirusku intervenciju. Hvala svima...
Izraslina (cmicak) na ocnom kapku
Re: Izraslina (cmicak) na ocnom kapku
Буди срећан што не боли и што ти не дрља по оку. И немој да га бодеш. Кажу да грејање помаже. Ја сам мој чмичак мазао свим и свачим, од прополис креме па до меда. Прошао је за пар месеци. Нисам хтео да идем на операцију јер су ме одвраћали од ње. На жалост немам да ти кажем неки много делотворан савет.
Ma hvala i na ovome. I ja mazem cime sve ne, i grejem, ali nista ne pomaze. Nista cekacemo operaciju pozz.....
И више не дирај очи прљавим прстима. Ја вала нећу.
Suve tople obloge sto cesce na kapak gdje se nalazi kuglica ce pomoci da se prosiri njegov odvod i da se provali...Ja sam koristio kuvana jaja, onako u ljusci, koja drzis na kapku, a jaje posle pojedes, ili u flasicu naspes tople vode...
Od masti, chloramphenicol je ubjedljivi najbolji za cmicak..
Pozdrav:)
Od masti, chloramphenicol je ubjedljivi najbolji za cmicak..
Pozdrav:)
Ja imam u cosku oka , nije cmicak kao sto vidim na google slikama, nego samo ispod koze mala bela kao bubuljica, tj lojna zlezda pretpostavaljam, znaci nema crvenila, nista , samo to. Velicine 2.5 mm npr.
Da li da probam sam da iglom sredim to ?
Da li da probam sam da iglom sredim to ?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Па не би требало сам да петљаш. Углавном ако би хтео сам да радиш, морао би добро да познајеш принципе дезинфекције.
Operacija "čmička" nije lijepa za gledati.
Bolje je sve drugo probati nego operativno.
Naravno ako se ne uvećava ubrzano.
Bolje je sve drugo probati nego operativno.
Naravno ako se ne uvećava ubrzano.