Horor prica
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 2:04 pm
Re: Horor prica
druze rekao bih da imam identican problem,i razumem te,horor je prava rec. Imam iste simptome znaci ne mogu da funkc u nekim trenutcima ni na dalj ni na blizinu. dioptrija-0.75 a naocare -0.5 sa kojima lepo vidim ali ne resavaju problem.mesec takodje vidim duplo i imam razlivenu sliku kada gledam npr u neki display,sto je def zbog uske fuzije,to su mi lekari objasnili.
Moj mail je *
i tebi i meni je itekako potrebna pomoc,pa bih te zamolio da mi se javis sto pre jer mi forumi ne idu od ruke,i napisi dokle si stigao
imaces od mene korisnih informacija to je sigurno
zelim nam svu srecu,jer je probl postao jeziv u poslednjih nekoliko meseci
bice dobro za obojicu da budemo u kontaktu
pozdrav,respect
Moj mail je *
i tebi i meni je itekako potrebna pomoc,pa bih te zamolio da mi se javis sto pre jer mi forumi ne idu od ruke,i napisi dokle si stigao
imaces od mene korisnih informacija to je sigurno
zelim nam svu srecu,jer je probl postao jeziv u poslednjih nekoliko meseci
bice dobro za obojicu da budemo u kontaktu
pozdrav,respect

dobro došo u klub!
već par godina mučim istu muku sa ocima, te konvrgencija, te astigmatizam, horor je prava reč.
već par godina mučim istu muku sa ocima, te konvrgencija, te astigmatizam, horor je prava reč.
pa ja nemam nista od toga.kod mene je problem fuzija..ali sada je bolje.I dalje postoji problem,ali trenutno mogu reci da nije tako strashno..
sta si sve radio i koje vezbe da poboljsas fuziju?
radio sam sam vezbe sa olovkom, to je pencil push up i to je za konvergenciju.. Pre nekoliko dana sam krenuo sa vezbama fuzije na sinoptoforu,pa molim Boga da to uspe, a rekao bi da ima efekta.Treba da odradim ukupno 15 vezbi..U cemu se sastoji tvoj problem?Ti nisi ovaj isti lik koji je pokrenuo temu?
U stvari nejgore mi je bilo kada sam imao infekciju + dioptrija + insuficijencija fuzije.Rekao bi da je sa infekcijom gotovo, pa je zbog toga bolje.Ova 2 problema i dalje postoje s tim sto se dioptrija resava naocarima a fuzija vezbama....
i ja imam neku malu dioptriju + 0.75 i ins. konvergenvije i slabiju fuziju, ali nikako da se resim problema, zamaraju mi se oci i to mi strasno smeta.
Jel si radio vezbe na sinoptoforu?
jesam, ne skoro, al mi i nije nesto pomoglo, tebi?
Meni je vec dosta pomoglo, imam da odradim jos nekoliko vezbi. Naravno, situacija nije sjajna ni sada, ali je daleko bolje nego sto je bili. je***a
sta je tu je, idemo dalje, tragamo za nekim boljim resenjem..
pozdrav

pozdrav
Zarathustra,
kako napreduju koraci protiv problema sa vidom ?
pitam zato sto imam slicne probleme : 0,5 - 0,75 +astigmatizam
imam i diplopiju na levom oku, za koju mi je drago da je klio rekao da se cesto javi sa astigmatizmom. Proverio sam ocno dno i sve je u redu. Ako imas neke odgovore ili pitanja mozes mi poslati i na mejl [email protected]
kako napreduju koraci protiv problema sa vidom ?
pitam zato sto imam slicne probleme : 0,5 - 0,75 +astigmatizam
imam i diplopiju na levom oku, za koju mi je drago da je klio rekao da se cesto javi sa astigmatizmom. Proverio sam ocno dno i sve je u redu. Ako imas neke odgovore ili pitanja mozes mi poslati i na mejl [email protected]
@ klio
Hvala unapred , pozdrav
Dosta dugo nisam nosio naocare, vise godina. Da li monokularna diplopija moze da se javi kao posledica ne nosenja naocara. Pre dve godine sam primetio diplopiju, ali sam je prepisao cmicku koji sam bio imao na levom oku, posle operacije cmicka oko mi je bilo zatvoreno gazom 3 dana, posle toga diplopija je nestala. Vremenom se ponovo javila, nije to visok stepen diplopije, skoro da se i ne primecuje, ali kada se skoncentrisem onda se "vidi"Monokularna diplopija ili dupla slika pri gledanju samo jednim okom se gotovo redovno javlja kod astigmatizma veceg stepena, ali i kod zamucenja u ocnim medijima oka-roznjaci,socivu,staklastom telu.Takodje je moguca kod promena u zutoj mrlji,retko kod lecene razrokosti sa anormalnom korespondencom.
Hvala unapred , pozdrav
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ukoliko je monokularna diplopija uzrokovana nekorigovanom refrakcionom anomalijom,nestaje pri nosenju ispravne korekcije.Ako su u pitanju drugi razlozi,naocare ne mogu pomoci.Pozdrav!