episkleritis
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm
episkleritis
E ovako.. Pre 2 meseca mi se javilo crvenilo u levom oku, otisla sam kod ocnog i rekla mi je da imam episkleritis, odnosno hiperemiju veznjace. Prepisala mi je oftalmol kapi, koje su mi ublazile crvenilo, koristila sam ih 7 dana i posle terapije opet mi se javilo crvenilo.. Odem opet na pregled, posto mi se javilo i zuljanje u oku pored crvenila i doktorka mi kaze da uradim analizu krvi, a da do tada ispiram oko rastvorom borne kiseline. Ispirala sam 2 dana, crvenilo me je nerviralo i ja odem u apoteku da potrazim pomoc, uzela dexamethason neomycin nakon konsultacije sa farmaceutom. Koristila sam nedelju dana, pomoglo mi je, u medjuvremenu izvadim krv, rezultati odlicni, nema nikakve veze sa episkleritisom. Posle 2 nedelje nakon terapije neomycinom opet mi se javi crvenilo, odem kod lekara i prepise mi ove kapi koje sam uzela na svoju ruku! Danas sam opet pocela sa dexamethason neomycinom, a sta da radim ako mi se opet javi crvenilo? Ocigledno mi je alergijski, prosto ne znam sta bi bio uzrok ? zelim da se resim ovog problema, zamara me i ocajna sam! hvala unapred
Re: episkleritis
Колико видех, еписклеритис свакако не могу да виде из крви. Чак и не знају како настаје.
Дексаметазон као и сви кортикостероиди не смеју дуго да се користе.
Да ли су проверили да немаш вирусну инфекцију ока? Ја сам замало остао без ока јер су се тупсони играли лекара а нико није проверио вирусе. Спасао ме је један матори чикица који је иначе очни лекар. Најгоре или најбоље од свега је то што се анализа вируса у оку врши за неколико секунди.
Да је у питању алергија, црвенило би било у оба ока.
Дексаметазон као и сви кортикостероиди не смеју дуго да се користе.
Да ли су проверили да немаш вирусну инфекцију ока? Ја сам замало остао без ока јер су се тупсони играли лекара а нико није проверио вирусе. Спасао ме је један матори чикица који је иначе очни лекар. Најгоре или најбоље од свега је то што се анализа вируса у оку врши за неколико секунди.
Да је у питању алергија, црвенило би било у оба ока.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:49 pm
Re: episkleritis
Hvala puno na odgovoru
Inace pre 3 dana sam zavrsila sa terapijom i stavim danas maskaru i opet mi se javi crvenilo samo na levom oku! Moracu sutra da odem na kontrolu, bas cu reci da mi urade test na virus.