Dugotrajni problemi blepharitis, konjugtivitis?

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
asasas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 5:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Dugotrajni problemi blepharitis, konjugtivitis?

Post od asasas »

Vec otprilike 6 meseci imam probleme svetloscu, vetrom, hladnim vazduhom. Osecam peckanje i zuljanje u ocima koji se javljaju pri predhodno navedenim uslovima, takodje u poslednje vreme ne mogu dugo da citam neki tekst zbog navedenih simptoma. Pri duzem citanju kao i radu na racunaru vidljivost mi se ne pogorsava vec me samo oci zuljaju i peckaju sto moze u velikoj meri da onemoguci dugotrajniju koncentraciju. Problemi se inteziviraju prilikom rada na racunaru. To me u velikoj meri cini neraspolozenim i nervoznim. Ponekad me oci zuljaju bez bilo kakvog razloga koji bi se ogledao u citanju i racunaru.
Treba da spremam prijemni ispit za fax a prethodno navedeni problemi u velikoj meri osujecuju u toj nameri. Isao sam kod drzavnog i privatnog lekara u nekoliko navrata i pritom sam koristio razne kapi i masti ali one su imale kratkotrajne efekte. Na pregledu nisu konstatovani problemi sa vidom. Na pocetku celog ovog problema "krmelji" su se pojavljivali duz cele trepavice i izuzetno ih je tesko bilo skinuti i obicno su se zadrzavali tu tokom dana. U jednom trenutku mi je kapak bio malo otekao ali to je bilo kratko. Posebno mi je tesko uvece u osvetljenim prostorijama. "Krmelji" mi se vec duze vreme ne pojavljuju nema nikakvih znakova na oku ali se zadrzala osetljivost ka svetlu i hladnoci i problemi prilikom dugotrajne koncentracije na citanje i slicno.
Sve informacije koje imate u vezi mog slucaja kao i samih bolesti (blepharitis, konjugtivitis) su dobrodosle. Sve sto bi moglo da mi pomogne zeljno iscekujem...
Unapred hvala!!!
AsAsAs
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Nedelju dana nemojte koristiti nikakvu terapiju,zatim uradite biogram i antibiogram brisa konjuktive oba oka.Tako ce se saznati koji lek deluje na infekciju koju imate.Javite se po zavrsetku analize brisa.
Pozdrav!
asasas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 5:13 pm

Post od asasas »

Pre sam radio bris oba oka i nikakve bakterije nisu nadjene
AsAsAs
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am

Post od klio »

Nemojte se umivati tog jutra kada dajete bris konjuktive za nalaz,i takodje zahtevajte da se stapicem malo zagrebe i po ivici kapaka gde rastu trepavice.Javite se po zavrsetku analize,pa cemo diskutovati o buducem lecenju.
Pozdrav!
Odgovori