Dioptrija

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Maverick16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 11:11 pm

Dioptrija

Post od Maverick16 »

Zdravo, ja sam nov na forumu, i imam par pitanja... :) E pa ovako, imam 15 godina, i do upisa u srednju skolu nisam imao nikakvih problema sa vidom, cak su mi govorili na pregledima da imam savrsen vid, medjutim, pre par meseci sam otisao kod ocnog lekara, proveravao mi je vid na nekim cudima, i zakljucio je da imam na oba oka dioptriju -0,25 i cilindar neki je spominjao, ja sam se razocarao, a zbog nekih svojih ciljeva ne ide mi u korist dioptrija, i zeleo bih da nestane ta dioptrija, lekar mi je rekao da je to najmanja dioptrija, i da nema nikakve potrebe da nosim naocare, da imam skroz normalan vid za prosecnog coveka, ali da postoji ta mala mana....Mene zanima da li postoji neki nacin ili mogucnost da meni ta dioprija nestane, da bude na nuli, ako ima bilo kakav nacin, molio bih vas da mi kazete, bio bih vam veoma zahvalan, i ako moze, odgovorite u sto kracem roku! :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Dioptrija

Post od aa_aca »

Набави рупичасте наочаре и користи их бар два сата дневно.

Обрати пажњу када не смеш да их користиш - док возиш ауто и слично.
Maverick16
Novi član
Novi član

Post od Maverick16 »

aa_aca napisao:Набави рупичасте наочаре и користи их бар два сата дневно.

Обрати пажњу када не смеш да их користиш - док возиш ауто и слично.
Ali cuo sam date rupicaste naocare ne valjaju uopste, i da je to samo zavlacenje... :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да нисам сигуран то бих ти рекао. Моја супруга их користи и много јој помажу. Да је редовнија можда би се ослободила диоптрије. Када кроз рупичасте наочаре гледа ТВ сат времена, после тога нормално види без обичних наочара неколико сати.

Наравно треба бити упоран и редован.

Па чак и да је превара у питању, тих десет-петнаест евра колико коштају, неупоредиво је мање од разних превара које нам свакодневно сервира званична медицина и фармакологија. Да не пишем даље и само те подсетим колико коштају класичне наочаре са диоптријом и цилиндрима или сочива. А тек рамови за исте. И ником ништа. Нико неће да ти препоручи вежбе за очи које, ако се редовно и правилно раде, исправљају скоро све деформитете код очију. Да још само споменем екстремно скупе ласерске операције очију ради исправљања диоптрије, при којима ти нико не гарантује да се диоптрија неће вратити - а враћа се.
Maverick16
Novi član
Novi član

Post od Maverick16 »

Ok, probacu da nabavim te naocare, pa cu videti sta ce biti, nadam se da cu uspeti.. :) Hvala mnogo! Ako neko zna za jos neki nacin, ili nesto, neka napise! :)
Odgovori