Pozdrav svima!
Imam 25 god, ovaj problem imam poslednje 3 god. Konstantno mi se javlja crvenilo u oku, tj naizmenicno u oba oka. Nekada obuhvati veci deo oko zenice i bude cak bolno,a nekada samo unurtasnji deo. Povuce se za tri do cetiri dana a nekeda traje i po sedam dana. Koristila sam razne kapi:prokulin,kapi sa antobiotikom, bornu kiselinu, vestacke suze... Bilo je reakcije u pocetku ali kasnije ne.
Cula sam misljenje petorice ocnih lekara. Uglavnom su sumnjali na infekcije i alergije ali niko nije uspeo da ukloni problem. Moram da napomenem da sam vise puta proveravala krvnu sliku-bila je u redu, snimila sinuse-takodje u redu, snimala zube-takodje u redu. Inace ocni pritisak,vid, ocno dno, i sve sto ide uz pregled je u redu. Takodje nemam tegobe,nisam izlozena stresu i naporu. Osecam se dobro. Nikako ne mogu da povezem crvenilo sa nekom promenom u oklolini ili organizmu.
Pusac sam,ali umereni, pa jedino ako je moguce od duvana,mada i to nisam primetila da utice,ali ne iskljucujem mogucnost.
Molim Vas da mi pomognete i uputite,bila bih Vam jako zahvalna. Ovo vec dugo traje i brine me a ne znam sta bi mogao biti uzrok i sta da preduzmem.
Unapred zahvalna!
crvenilo u očima
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Veoma cesto ,razlog crvenih ociju bude nepotpuno zatvaranje ocnih kapaka u toku sna.U tom slucaju,donji deo beonjace ostane izlozen susenju i reakcija je-crveno oko,cesto i bolno.Tretman takvih slucajeva je pokusaj da se napravi ,,vlazna komora,, za oko,stavljanjem gaze navlazene fizioloskim,sterilnim rastvorom,ili jednostavno lepljenje oftagal flastera(koristi se u lecenju razrokosti i ima ga u svim apotekama),koji takodje treba malo navlaziti .
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 10:00 pm
Nadam sa da cu ti pomoci jer mi se cini da imamo isti problem s tim sto ja imam i dijagnozu. SKLERITIS. Najcesce se javlja kao posledica reume. Moze da se zaleci - koristila sam Deksametazon-neomicin i Brufen od 400mg 3 puta dnevno i crvenilo se povuce- na oko 3 nedelje. Ako su ti ostali nalazi uredni , uradi i reumatski faktor i ASTO -cisto da proveris da nije reuma. Meni su izgleda problem sinusi a CRVENE OCI imam oko 3 god. ali su mi ih lecili kao alergiju-bezuspesno. Javi kad saznas o cemu se radi-posebno ako otkrijes lek POZDRAV!
Ja imam slican problem crvenila ociju tj beonjace i ocnog dzepa.Lecim oci vec 4 meseca (dva razlicita oftamologa) prvo sa kortikosteroidima,zatim sa vividrinom,onda mi je pronadjena bakterija koju sam lecila marocenom i sad vec druge razlicite vestacke suze koristim (sensivite,systane sol) i crvenilo ne prolazi.imala sam svrab ociju,pa onda svrab u uglovima i na kraju svrab trepavica i to je sad prestalo ali oci su i dalje crvene i imam stalno osecaj pecenja kao posle plakanja.Inace nosila sam meka sociva mozda cak i previse a sada ne mogu da ih nosim jer mi oci posle vadjenja sociva budu jos vise crvene.Inace par sekundi posle stavljanja systane sol kapi oci mi se smire ali posle 10-tak minuta sve se vrati na staro.A ujutro su mi oci najcrvenije .Ako neko ima odgovor molim vas pomozite jer ne znam vise sta da radim.
Unapred hvala
Unapred hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 4:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pozdrav, zanima me sta je ovo:
Na desnom oku mi se pojavila crvena mrlja na beonjaci kao ka pukne kapilar, samo sto se ovo pomera izgleda mi kao da imam krv u beonjaci. Dakle pomera se kako pritisnem oko, bilo je razvuceno, a sada se napravila loptica...
Na desnom oku mi se pojavila crvena mrlja na beonjaci kao ka pukne kapilar, samo sto se ovo pomera izgleda mi kao da imam krv u beonjaci. Dakle pomera se kako pritisnem oko, bilo je razvuceno, a sada se napravila loptica...
You know something Rudy? You're like school in summertime!
Re: crvenilo u očima
DraganicaN, prošlo je dosta vremena od poslednje poruke, ali ako vidis ovo, znacilo bi mi puno da mi napises kako ti je sada oko. I moja dijagnoza je skleritis, istu terapiju su mi uveli, ali mi je i posle svega toga i dalje crveno i to sve cčešće i jače... Ako vidis ovu poruku, piši kako ti je i da li si možda rešila problem. Pozdrav!
Re: crvenilo u očima
За употребу у току спавања одличан је Vidisic - гел за влажење очију.