Dakle, da krenem od pocetka..
Pre godinu dana mi oko jako oteklo i to je trajalo par dana, nakon sto je otok splasnuo primetila sam mali cvoric na gornjem kapku. On je poceo da raste pa sam se obratila lekaru opste prakse. On mi je ispisao neke kapi i kreme i rekao da ce se za 2 nedelje povuci. Medjutim, nije se povuklo, pa sam dobila uput za oftamologiju. Otisla sam i tamo se moj slucaj odlagao od septembra do kraja decembra, jer nije hitan. Kada sam napokon primljena imala sam 2 cvorica na gornjem kapku i 2 na donjem desnog oka. Doktorica mi je ispisala terapiju,ali posto to nista nije pomoglo operisan mi je donji kapak i od tada sa njim nemam problema. Kada sam trebala da operisem ostatak doktorica mi je otisla na specijalizaciju, a druga nije htela da me primi jer ima previse posla. Kada mi je na tom gornjem kapku izasao jos 1 halazion, a na levom oku, na gornjem kapku 2 odlucila je da me primi i rekla mi je da razmislim sama sta cu, jer ona to ne moze izunutra da operise, mora spolja i kaze da cu imati trajne oziljke. Mene zanima da li su oziljci zaista trajni? Brine me to, jer ipak cu imati 2 reza na jednom i 3 na drugom oku, malo mi je previse to ako ce biti trajno..a i sto tako ne zelim ni sa halazionima da zivim. probala sam da lecim sa puno krema i kapi,ali nista pomoglo nije. Isla sam na razne preglede, kontrolisala secer, ali sam potpuno zdrava i secer mi nije povisen.
Chalazion
- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Chalazion
Oftalmol kapi 6 do osam puta dnevno i mast korticin uvece pre spavanja.Pozdrav!
Ne povlaci se..ogromno je.. sramota me na ulicu izaci 

- klio
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Onda uy lokalnu terapiju pocnite da pijete Dovicin kapsule 2xl ,5 do 7 dana,i ne sa mlekom i jogurtom i sirom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 15, 2012 6:58 pm
Dajana, zanima me jel ti pomaze dovicin???
Pitam jer i ja imam istih problema vec godinu dana i jace, znaci, ne secam se kad mi je levo oko bilo skroz otvoreno... Imam problem sa gornjim kapkom, stalno je otecen i crven, a donji kapak je samo crven. Oko mi stalno suzi, i pojacano mi je kremeljanje na tom levom oku. Ja sam imala pre god i nesto intervenciju na donjem kapku(kada je sve i pocelo) i od tada imam samo crvenilo duz celog donjeg kapka. Pratila sam to na poliklinici do januara, i onda vise nisam mogla da idem, jer nije imalo efekta, moj oftamolog mi je svake nedelje radio ekspresiju, i davao mi je injekcije u kapke vise puta. Naravno, ja nisam primecivala efekte i posto je bilo isuvise bolno prestala sam i da idem... Ne znam sta da radim, jer mi stvarno stvara probleme...
Inace, od terapije sam koristila uniflox kapi i corticin mast, a pre toga sam onom acidi borici ispirala oko... sada sam prestala sa svime...
Pitam jer i ja imam istih problema vec godinu dana i jace, znaci, ne secam se kad mi je levo oko bilo skroz otvoreno... Imam problem sa gornjim kapkom, stalno je otecen i crven, a donji kapak je samo crven. Oko mi stalno suzi, i pojacano mi je kremeljanje na tom levom oku. Ja sam imala pre god i nesto intervenciju na donjem kapku(kada je sve i pocelo) i od tada imam samo crvenilo duz celog donjeg kapka. Pratila sam to na poliklinici do januara, i onda vise nisam mogla da idem, jer nije imalo efekta, moj oftamolog mi je svake nedelje radio ekspresiju, i davao mi je injekcije u kapke vise puta. Naravno, ja nisam primecivala efekte i posto je bilo isuvise bolno prestala sam i da idem... Ne znam sta da radim, jer mi stvarno stvara probleme...
Inace, od terapije sam koristila uniflox kapi i corticin mast, a pre toga sam onom acidi borici ispirala oko... sada sam prestala sa svime...

Iskreno, ne znam... 2 su se povukla,tj osetim ih al ne vide toliko,to na desnom oku, a na levom mi se naduvalo,puklo,imam ranu na tome,ali se nije smanjilo..ne znam sta da radim vec
Ja sam svoj problem resila. Zakazala pregled u jednoj privatnoj ordinaciji i isti dan operisala Chalazion.. sada su mi oci ponovo normalne i lepe