Chalazion

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
heavypred
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 12:30 am

Chalazion

Post od heavypred »

Pre 3 nedelje mi se upalio gornji kapak na desnom oku. Dobio sam od lekara opste prakse neku kremu (zaboravio kako se zove) koja nije dala rezultate i posle nedelju dana me posalje kod oftalmologa. Ona mi kaze da ta krema ni ne radi, nego mi prepise kapi Oftalmol i kremu Enbecin, kaze da imam cmicak i da mozda jos dodatno pijem i neki antibiotik. Upala mi sporo prolazila, pritom sam stavljao tople suve obloge na kapak i masirao (po savetu oftalmologa), koristio kapi 3x i uvece 1x kremu, izlazilo mi pomalo iz 2-3 puta, kao mala bubuljica izmedju kapaka i pio sam Dovicin (celu kutiju). Odem na kontrolu posle nedelju dana, i dalje sa, doduse manjom upalom, i doktorka kaze da nastavim sa terapijom jos nedelju dana, da ce najverovatnije to da se stvrdne pa cu morati na operaciju.
Naglasavam da sam vec imao chalazion pre 6 godina, na istom kapku, samo na drugom mestu i isao na operaciju (brrrrrrr...... zesce je neprijatno).
Problem je sledeci> sa terapijom sam prestao pre 5 dana (upala prosla, ostao mi cvoric na kapku), ali od tad imam problema sa vidom> kao da vidim duplo na to oko, kao da imam dioptriju?
Da li neko zna sta bi to moglo da bude? Da nije zamor oka od terapije, ili ga mozda cvoric pritiska?
xab
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 12:52 pm

Ponovo chalazion

Post od xab »

Postovani,

na osnovu onoga sto ste rekli kod Vas se verovatvatno ponovo radi o chalazionu i ostranjivanje istog se sprovodi najcesce hirurski, a sto se tice ''duplog vida'' bez detaljnog oftalmoloskog pregleda je tesko bilo sta precizno reci.

S postovanjem
Odgovori