Bol u ocima i ceonom reznju

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
varuh88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2016 2:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bol u ocima i ceonom reznju

Post od varuh88 »

Postovani forumasi bilo kakav savet je dobro dosao,
Nemam problem kada gledam u monitor ili televizor, ali kada gledam u ekran koji ima vecu rezoluciju tj broj piksela po cm, pocinje pritisak u ceonom reznju, malo u ocima pa i gornjem delu glave, koji se pretvara u neki blagi neprijatan bol.
Dakle kada npr. gledam u neki tac skrin telefon (oni imaju vecu gustinu piksela od tv/monitora) pritisak nastane odma, a ako ne odma onda posle nekoliko minuta. Ako nastavim da gledam u telefon duze vreme, pocinje da me boli glava. Zbog toga koristim neki telefon star oko 5,6 godina, sve druge novije koje sam probao mi izazivaju navedene reakcije.
Pretrazio sam internet i pitao ljude, ali nisam naisao na ikoga ko ima ovakvu reakciju sem mene, pa ako neko zna sta se desava bio bih zahvalan.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Bol u ocima i ceonom reznju

Post od aaaca »

На ком растојању од очију држиш такве телефоне?
varuh88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2016 2:34 pm

Post od varuh88 »

aaaca napisao:На ком растојању од очију држиш такве телефоне?
Standardno oko pola metra. Nije do rastojanja jer imam neki tac skrin star oko pet godina, a svi noviji koji imaju bolji ekran i bolju rezoluciju mi stvaraju bol, bez obzira na rastojanje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Могуће је да не видиш добро па се напрежеш. Што би рекао Helenic, узми наочаре +1 па види шта ће да се дешава. Можда је најбоље да њега наваташ па га питаш.
Odgovori