Postovani forumasi bilo kakav savet je dobro dosao,
Nemam problem kada gledam u monitor ili televizor, ali kada gledam u ekran koji ima vecu rezoluciju tj broj piksela po cm, pocinje pritisak u ceonom reznju, malo u ocima pa i gornjem delu glave, koji se pretvara u neki blagi neprijatan bol.
Dakle kada npr. gledam u neki tac skrin telefon (oni imaju vecu gustinu piksela od tv/monitora) pritisak nastane odma, a ako ne odma onda posle nekoliko minuta. Ako nastavim da gledam u telefon duze vreme, pocinje da me boli glava. Zbog toga koristim neki telefon star oko 5,6 godina, sve druge novije koje sam probao mi izazivaju navedene reakcije.
Pretrazio sam internet i pitao ljude, ali nisam naisao na ikoga ko ima ovakvu reakciju sem mene, pa ako neko zna sta se desava bio bih zahvalan.
Bol u ocima i ceonom reznju
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Bol u ocima i ceonom reznju
На ком растојању од очију држиш такве телефоне?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 09, 2016 2:34 pm
Standardno oko pola metra. Nije do rastojanja jer imam neki tac skrin star oko pet godina, a svi noviji koji imaju bolji ekran i bolju rezoluciju mi stvaraju bol, bez obzira na rastojanje.aaaca napisao:На ком растојању од очију држиш такве телефоне?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Могуће је да не видиш добро па се напрежеш. Што би рекао Helenic, узми наочаре +1 па види шта ће да се дешава. Можда је најбоље да њега наваташ па га питаш.